Д-р Гарабед Папазян: Аз съм цяла история и още не ми треперят ръцете

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:10 / 12.03.2012
922
89-годишен стоматолог в Бургас продължава да упражнява професията си. Повече от 60 години д-р Гарабед Папазян посвещава на детското зъболечение. Заради големите му заслуги към бургаското здравеопазване д-р Папазян бе удостоен със званието "Почетен гражданин на Бургас".

На 89 години режимът на д-р Гарабед Папазян е същият, като на младини. Само че днес работата му отнеме по 4 часа на ден, а другото време отделя за шах и табла в пенсионерския клуб, за разходки и за срещи с приятели.

Доскоро карал колело, но вече не смее заради интензивното движение. Планинарските ми страсти също угаснаха, само не мога да си представя, че няма да работя, казва д-р Папазян.

Д-р Гарабед Папазян: "Еми да, както виждате не ми треперят ръцете - не ми треперят ръцете, краката ми държат... Е, с очила си служа, но нямам проблеми засега, слуха също..."

Д- р Папазян е основател на детската дентална медицина в Бургас. В продължение на 30 години е завеждал детското стоматологично отделение и със съжаление си спомня за плановото лечение на децата в миналото.

Д-р Гарабед Папазян: "Това го няма сега. Няма кой да се грижи, освен родителите, ако детето се оплаче от болки и тогава да го водят."

Не се оплаква, че днес в кабинета му повече идват хора, които не могат да си позволят скъпите услуги на модерно оборудваните кабинети. Мъчно му е само, че не го канят на конгреси.

Д-р Гарабед Папазян: "Имам какво да кажа - историята на зъболечението в Бургас - аз съм история."

Имам да кажа още, че никога не съм завиждал и никога не съм трупал злоба в сърцето си и това давам като рецепта за дълголетие на младите, каза още д-р Папазян.

Източник: БНТ


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Слънчево и топло ще бъде времето днес
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).