Цяла седмица на чествания в памет на Апостол Карамитев

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:00 / 02.10.2013
777
"Тази година Община Бургас ще отбележи по подобаващ начин и с поредица от събития 90-годишнината от рождението на един от своите най-знаменити съграждани, какъвто беше Апостол Карамитев". С тези думи Весела Йорданова - директор на Дирекция "Култура, маркетинг и връзки с обществеността" презентира предстоящата "Седмица на Апостол Карамитев".

Фотоизложба "Непознатият Апостол" ще позволи на всички желаещи и заинтересовани да вникнат в непоказани досега снимки на актьора от професионалните и личните му архиви. Тя ще бъде разположена на ул. "Александровска" от 14 до 18 октомври.

В зала "Георги Баев" на КЦ "Морско казино" през цялата седмица ще бъдат излъчени незабравими игрални филми с участието на Апостол Карамитев - "Любимец 13", "Рицар без броня", "Специалист по всичко", документалният филм "Апостол Карамитев" на режисьора Росен Петров както и реквизити, ползвани от актьора в знаменити негови роли. Очаква се за прожекциите да пристигне и синът на знаменития актьор - Момчил Карамитев.

Инициаторите на събитието ще направят всичко възможно да направят онлайн видео връзка с дъщерята на Апостол Карамитев - Маргарита.

"Следващата изненада, която сме подготвили е 15 -минутен запис със спомени и впечатления на Олег Ковачев, който партнира на големия актьор в една от най-запомнящите се кино ленти - "Рицар без броня", сподели инициаторът на събитието Маруся Русева.

Срещи - разговори с негови ученици, близки и колеги ще се провеждат преди началото на прожекциите. Организаторите канят всеки, който го е познавал и се е докоснал до личността на Апостол Карамитев да участват в дискусиите.
На 17 октомври - денят на рождението на Апостол Карамитев от 17.00 часа ще се поднесат цветя на паметника му, намиращ се в Приморски парк до входа на Летния театър.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day
Затварят за дълго време тази улица в Бургас
Интересно събитие предстои в Бургас
Младежи от Бургаско пътуваха безплатно в Европа с инициатива на Е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).