Частните собственици в Слънчев бряг готвят втори протест

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:46 / 06.06.2011
681
След първия за сезона протест на хотелиери, ресторантьори, снабдители, доставчици на услуги и спедитори готвят втори протест пред сградата на акционерното дружество "Слънчев бряг", ако няма реакция от държава и община. Заетите в туристически бранш заявиха, че не са против правилата, но не за сметка на това да се облагодетелства едно търговско дружество, макар и със 75 % държавно участие.

"Десет години "Слънчев бряг " АД и фирма, която захранва партийни каси частни джобове. Това е истината. Друга функция няма. Иззели са функцията на държавата и на общината. Докато имаха многото пари от приватизацията имаше какво да харчат. Сега като им свършиха парите започнаха да търсят нови начини как да събират пари, но това е незаконно", каза един от собствениците на хотели Сава Чуролеев. Той допълни, че вместо да се гледат работата хотелиери и ресторантьори излизат на улиците, за да настояват за разрешение на един проблем който отлежава с години, а именно инфраструктурата в комплекса, която остана в активите на акционерното дружество и за нейното ползване от "Слънчев бряг" АД искат от хотелиерите да плащат такса.

Според хотелиерите крайното решение ще мине през съда, но това отнема време. Според протестиращите в нарушение на закона от дружеството рекетират доставчици, спедитори, ресторантьори с различни такси."Слънчев бряг "АД незаконно събира пари за инфраструктура, да чертаят Синя зона, да поставят скоби и да организират репартриране.

"Всичко това е незаконно. И ако ние оставим това да се случва то затормозява нашата дейност . Не е вярно, това което казват, че хотелиерите не искали ред. Ние искаме ред, но да се прави от този, който има право да го прави- общината и държавата, а не някакво акционерно дружество, което прави такива правила ,че да печели и поставя в зависимост всички останали дружества", допълни още Чуролеев.

Той каза още, че хотелиерите смятат да заведат иск за ограничаването на пропускателния режим в курорта. "Беше оторизирано едно дружество да изземва функциите на държава и община. Кой и по какъв начин го направи? Ние не сме против държавата. Дори на свой управителен съвет решихме да подпомогнем държавата, като подслоним полицаите през лятото в нашите хотели и да ги изхранваме . Питаме защо едни чиновници в качеството си на акционерно дружество , което има само една канализация ще решава нещата", каза Веселин Налбантов от "Съюза на собствениците".

Премахнати бяха незаконните поставяеми обекти, а в момента от дружеството слагат свои, по схема, която все още не е одобрена от общината твърдят хотелиерите.

Слънчев бряг е като държава в държавата, каза един от протестиращите таксиметрови водачи, на територията на комплекса. Освен редовните лицензи, разрешителни и други документи ,които плащат таксиметровите водачи навсякъде в страната, за да бъдат пуснати да работят на територията на комплекса шофьорите на жълтите коли трябва да платят допълнително 800 лева. Освен това са задължавани да си купят и тениски, тъй като с решение на борда на акционерното дружество таксиметровите шофьори трябва да имат униформа. Оказва се, че някои от водачите, които са си платили допълнителната такса и са получили тениски, но с по- малки номера от размера им и не могат да ги ползват, жалва се друг таксиметров шофьор. Който се съблече пред журналистите за да демонстрира този факт. Протеста на частните собственици, беше подкрепен и от няколко общински съветника от Несебър.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Откриха канабис в 2 апартамента в Бургас
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
ВиК ремонт затваря част от улица "Пробуда"
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
Слънчево и топло ще бъде времето днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).