Час по вероучение на улицата от Синята коалиция

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:03 / 01.06.2010
441
Над 500 деца от Бургас получиха днес библии по повод Международния ден на детето - 1 юни. Инициативата е на Синята коалиция в града. В продължение на час отец Веселин и представители на СДС и ДСБ раздаваха учебните помагала по религия за начален курс на преминаващите по улица „Богориди" малчугани.

Изданията, които получиха като подарък децата са на български и английски език и са одобрени от Министерството на образованието и науката. „С този благороден акт очакваме децата, които прочетат библиите да разберат ценностите на християнската вяра", каза отец Веселин и допълни, че децата от малки трябва да бъдат възпитавани в християнски ценности.

Майки, чиито малчугани получиха библии от Синята коалиция споделиха, че жеста на коалицията ще бъде запомнен. „Много оригинален подарък, досега никой не се е сетил да зарадва децата с подобно нещо. За първи юни децата получават балони, играчки, лакомства, но библейското помагало, подадено в детските ръце от духовник, наистина ще остане подарък за цял живот", казаха по повод акцията родители.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).