Чакат ин-витро лаборатория в бургаската болница догодина

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
18:50 / 15.12.2009
491
Да бъде разкрита ин-витро лаборатория в бургаската многопрофилна болница, очакват лекарите от родилно отделение. Ако бъдат отпуснати достатъчно средства към средата на 2010 година здравното заведение може да има налична лаборатория, в която ще могат да се извършват прегледите за процедурата, медикаментозното лечение, както и самото оплождане. На този етап от община Бургас са отпуснали средства, които да послужат за закупуване на апаратура.

Ако бъдат намерени средства първоначално работата ще ръководи един от най-добрите специалисти по ин-витро оплождане в България - д-р Павлета Табакова, докато не бъдат обучени кадри.

Същевременно тази година общинският съвет гласува отпускането на средства за процедурата ин-витро. Така 49 бургазлийки са подпомогнати с по 2000 лева за зачеване. Според д-р Златин Трепечов по този начин може да бъде затворен кръга и средствата да останат в Бургас.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).