Центърът за подкрепа и развитие в Бургас спечели нови проекти

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:56
499
Центърът за подкрепа и развитие в Бургас спечели два проекта по национални програми на Министерството на образованието и науката, модул 2 "Подкрепа на децата и учениците за работа в ЦПЛР изпълняващи дейности по кариерно ориентиране и консултиране“. Вторият проект е по "Осигуряване на съвременна образователна среда“. 

Дейностите по Програмата, които ще бъдат реализирани от кариерните консултанти в училищата от област Бургас ще бъдат: запознаване на учениците с широк кръг професии, подкрепа за развитие на личностни и социални умения, свързани с мечти и проекти, насочени към бъдещата реализация. 

При трудности в ученето учениците ще бъдат подпомагани, за да не могат да доведат до отпадане от училище. Децата ще придобият основни познания за характеристики на често срещани професии и ще се насърчи естествената им любознателност в опознаването на различни професии и на мечтите за бъдеща реализация.

Дейностите ще се осъществят през тази учебна година и включват провеждане на минимум две занятия в училище с ученици от 4. клас, минимум 700 ученици от област Бургас. Програмата ще стартира с четвъртокласници от СУ "Димчо Дебелянов“. 

Вторият спечелен проект по НП "Осигуряване на съвременна образователна среда“ е за закупуване на народни носии на детски фолклорен състав "Шарени гайтани“ и народен хор "Трепетлика“ към ЦПЛР-Бургас с ръководител Пепа Запрянова. Той е озаглавен "Фолклорна палитра“, като костюмите ще бъдат използвани за изяви на местни и международни фестивали и събития.

Ще бъдат закупени още цветен принтер и материали за Школата по изобразително изкуство към Центъра за подкрепа и развитие в ж.к. "Славейков“ с ръководител  Севина Трайкова.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Ученически лагер, посветен на ползите от изкуствения интелект, пр...
Въвеждат временна организация на движението по ул. "Крайезерна"
Международно участие в програмата на "Фестивал на младите в изкус...
Бургаският държавен университет и тази година прие чуждестранни с...
Уникален фитнес на открито има в Бургас
Първо обра англичанка, после рускиня


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).