Ценни дарения юридическа литература получи бургаската библиотека

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:47 / 24.06.2024
1498
Безценната за правото книга "60 години българско правосъдие 1878 - 1941"  дари на Регионална библиотека "Пейо Яворов" проф. Снежана Начева, бивш конституционен съдия, едно от знаковите имена в юридическата общност в България. Тя разказа историята на изданието и за неговата уникалност. Жестът на  проф. Снежана Начева има голяма стойност и поради нейният принос в областта на правото, преподавателската дейност и приносът към юридическата наука. Емоционалната раздяла със стойностната книга я прави още по-ценна за получателите от Библиотеката.

Това стана в присъствието на  дарителят проф. Снежана Начева, Иво Баев - Председател на Постоянна комисия по правни въпроси в Общински съвет Бургас, Диана Саватева - Заместник-кмет Култура и вероизповедания Община Бургас, Димо Гочев – Председател на Съюза на юристите в Бургас и домакинът, който прие дарението, г-жа Яна Кършийска - Директор на Регионална библиотека "Пейо К. Яворов".

Към ценното дарение беше прибавен още един жест - редки юридически книги подари  на библиотеката адвокат Иво Баев.

С ценното дарение на книгата "60 години българско правосъдие 1878 - 1941 " и книгите подарени от адвокат Иво Баев ще бъде поставено началото на Юридическа сбирка от ценни и редки издания към Музейната част на Библиотеката. Тя ще бъде придружена с информация за книгите и дарителите.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Вечният спор: Кое море е по-хубаво – нашето или гръцкото
Добрата новина: Събраха над 13 000 лв. в подкрепа на деца и младе...
Млад бургазлия почина, след като се прибра от Гърция
Започна приемът в магистърските програми на Богословския факултет...
Предстои публично обсъждане на Годишен отчет за изпълнение на бюд...
"Джаз в Бургас 2024" се завръща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).