Цените на панелките се сгромолясаха

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:58 / 07.07.2009
1074
Цените на панелките в Бургас се смъкнаха до минимум. Кризата не пожали соцстроителството, а потенциалните купувачи имат редица изисквания. Сделки за двустайни панелни апартаменти в комплексите "Славейков" и "Изгрев" се сключват между 32 и 35 хиляди евро, клиентите предпочитат имотите да са на ниски етажи и да са в близост до оживените паркове. На пазара се появиха и клиенти, които са договорили ипотечни кредити с водещи банки. За тази нова тенденция коментира Диана Иванова, управител на агенция "Омега".

Финансовите институции финансират максимум до 50% от покупката на панелка. Търсенето на клиентите е насочено и към двустайни жилища в Бургас с Акт 16. Леко раздвижване отчитат от "Омега" и на сегмента луксозни имоти в централната част на града. Клиенти от столицата и руски инвеститори са купувачите на този тип имоти.
Оферти за евтини жилища заваляха през седмицата и на сайта на частните съдии изпълнители. Апетитни предложения за 30 000 лева за жилища около 60 квадрата излязоха още в понеделник сутринта. Тристаен апартамент на ул."П.К.Яворов" се предлага за 56 500 лева първоначална тръжна цена. Съдия-изпълнителите имат право да предлагат на търг имотите на 75% от оценката на вещото лице, т.е. пазарната цена. Многобройни са къщите на публична продан заради лоши ипотеки в Бургас, Карнобат, Банево, Поморие и Созопол.

Източник: в. "Фактор"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).