Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Бутат частния кей на Оризовия барон
Автор: Екип Burgas24.bg 09:36 / 14.10.2011Коментари (10)2170
© Burgas24.bg
Снимка Архив
С къртачи и чукове затворници започнаха премахването на частния кей и тераса върху скалите над морето, които са строени от бургаския бизнесмен Светлозар Лолов, известен като Оризовия барон. Терасата е част от имението му на Райския залив, а плажът пред нея се ползва като частен. Актът за събарянето е издаден преди четири години. Това съобщиха от РДНСК - Бургас, след старта на събарянето на първите незаконни постройки на Райския залив край Созопол.

Операцията явно наистина се оказва сложна, тъй като до скалите няма как да стигне техника и може би затова досега не се е намерила фирма, която да се наеме със събарянето, обясниха от РДНСК - Бургас.

От сряда затворници къртят дъските и бетона на ръка и работата спира всеки път когато вали дъжд, затова сигурно ще продължи поне няколко дни, коментираха експерти.

Освен терасата незаконен е и бетонен кей, изграден от същия бизнесмен без разрешително. Кеят се е ползвал години наред и от рибарите. Някои от тях обясниха, че кеят е построен от Лолов, за да си спира частната яхта.

Те само са го насипали, за да могат да си качват на него касите с риба. "При една буря яхтата се разби на брега, а после изчезна, изчезна и Лолов - не сме го чували, нито виждали", разказва рибарят Славчо Лазов.

Бизнесменът е издирван от полицията за данъчни измами и изнудване, а имотите му са запорирани. За разлика от терасата и кея имението на Светлозар Лолов, наричан още Оризовия барон, е напълно законно, твърдят от РДНСК.

Според инспекторите в култовия Райски залив край Созопол няма други незаконни обекти или съоръжения. Имало обаче строежи със заповеди за спиране на строителната дейност.

"Щом рушат едното, да разрушат и другите, повечето постройки отсреща са незаконни!", категорични са рибарите.

От строителната дирекция обясниха, че за да проверят дали един строеж е законен, трябва да има жалба от потърпевши. Така е станало с оградата на Лолов, която навлязла в чужд имот. Оградата се оказала незаконна, но премахването й било от компетенцията на местната община. Проверка можело да бъде направена и ако има сигнал от общината, а такива сигнали в дирекцията за строителен контрол не са постъпвали.

Източник: в. "Монитор"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
И да представи се най-накрая, от кой щаб си, колко ти плащат, какви облаги ползваш. На кого си дете, столче в предизборен щаб дадоха ли ти, или от къщи саботираш другите кандидати.
+1
 
 
Хохохо живковисте, сега като анонимен ли се подвизаваш бе, мишка шункарска. Тъп,тъп, та вдлъбнат. Платено мекере. Аз си имам собствен бизнес, но като бургазлия съм искрено щастлив от развитието на града ни именно при този кмет. Както и съм твърдо против комунистите по лични причини. И против незаконно забогателите. Разни заменки за места до гробищата срещу земя в Лазур в регулация на Гошко елечето, или дето ни взеха детската градина в Лазур до руската уж за училище, а се оказа за блокове, против Стойновски който драпа драпа и като влезе нищо не направи за града, против Валери Симеонов, чиято телевизия уж прокламира против турците, а купи м отела на Малко търново и го превръща в казино за турски туристи, за това че е уж против незаконното строителство и далаверите,а първата му работа беше да се сдобие със земята под телевизията, да си прокара мрежата без проект, разрешително, защото откровено лъже и манипулира хората, защото използва кабеларката за лично облагодетелстване с цел предизборни страсти, наместо да ни информира какво реално се прави в Бургас. Някой да ми каже дали дадоха нещо положително за 4 години по тази тв за Бургас? Никакъв гербаджия не съм, живковистка подлого.
Aнонимен
на 14.10.2011 г.
0
 
 
Комунягите пак се обадиха под мен. Нищо де, то и вашето време ще дойде.
Aнонимен
на 14.10.2011 г.
0
 
 
тъп ,по-тъп , най-тъп,alabalanica. Черешката на тортата по простотия.Я си свали розовите очила, шамандура.
Aнонимен
на 14.10.2011 г.
0
 
 
А на Росен Плевнелиев alabalanica тъп кога ще бутнат къщата на кея.
+2
 
 
Можело значи. Сега погвайте всички наред - Ковачки, президентските съветници Люси Стойков, разградския кмет, Гриша Ганчев, Тимаджии, Цар ли е мар ли е Киро, Банев и тем подобни псевдобизнесмени.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Катастрофи в България
Отношенията София-Скопие
Международен технически панаир 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: