Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Бургазлийка спечелила дело срещу частен съдия-изпълнител
Автор: Екип Burgas24.bg 13:41 / 19.01.2012Коментари (0)2197
©
Бургазлийка спечелила дело срещу частен съдия-изпълнител миналата година, каза по време на отчета си за 2011 година общественият посредник в Бургас Таню Атанасов.

По неговите думи по характера на икономическото отношение много хора са под натиска на принудително събиране на дължими суми от съдия изпълнители. В много случаи обаче принудата нарушава формата на закона, обясни той.

Бургаският съд осъди действия на частен съдия-изпълнител, който наруши правото на несеквестируем доход, посочи той. Решението е на Районния съд от 8 август миналата година. Окръжният съд в Бургас потвърждава това решение."Руска Лафазанова спечели дело срещу частен съдия-изпълнител Наско Михайлов, който изпълнявайки решение на съда й запорира пенсията. Законът е категоричен каквито и да са дълговете несеквестируемия доход е този, който е в размера на минималната работна заплата. Пенсията на жената е 212 лв. става въпрос за задължение, а не за банков кредит. Четири месеца жената живееше на подаяния и просия", обясни омбудсманът.

В голяма сметопочистваща фирма за известен период са задържали плащанията на хората като отчисления към банка във връзка с теглени кредити, посочи още омбудсманът друг случай, при който са потърсили съдействие от него. След три месеца неплащане кредитът става изискуем, обясни той. Банката е изчакала известен период и са търсени възможности това неизплащане, но след това е стартирала процедура по принудително събиране на дължимите суми от кредитополучатели. Срещу работниците са заведени около 59 съдебни иска. Един от гарантите на работник, теглил заем търси съдействието на омбудсмана. След среща с кмета на Бургас и представители на сметопочистващата фирма, която получава редовно дължимите си от общината плащания, сумите са преведени, по информация от банката. От фирмата са посочили, че причините за спиране на плащанията са били икономически. Задържала се е част от сумата, която е трябвало да бъде преведена към банката, а останалата част от заплатата се е получавала от работника. Парите са отивали за решаване на проблеми във фирмата, допълни Атанасов. Рязко се увеличава броя на сигналите на тел. 112 относно проблеми, свързани с бита в нашия град, посочи още той. И тази година не е намерено добро решение за шумовото замърсяване, коментира омбудсманът.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Софка заминава
16:40 / 21.09.2024
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Катастрофи в България
Отношенията София-Скопие
Международен технически панаир 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: