Бургазлийка с трансплантация роди здраво бебе

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:21 / 13.01.2010
686
Жена на 26 години от Бургас, която е с трансплантиран бъбрек, е родила снощи здраво момченце в Клиниката "Майчин риск" в университетската акушеро-гинекологична болница "Майчин дом", съобщиха от здравното заведение.

Бебето тежи 2850 гр и е с ръст 49 см. "Раждането беше секцио, но всичко мина нормално", коментира началникът на екипа д-р Веселин Дяволов. Клиниката "Майчин риск" е единствената в страната, която се грижи за бременни жени с диабет, високо кръвно налягане, сърдечно-съдови заболявания и други.

В нея има сектор "Инфекции и бременност", в който раждат болни от СПИН, сифилис, гонорея. "Това успешно раждане доказва още веднъж, че хората с трансплантирани органи водят нормален живот, въпреки рисковете", каза изпълнителният директор на болницата доц. д-р Виктор Златков.

Статистиката сочи, че през последните три години в СБАЛАГ "Майчин дом" е имало пет раждания на майки с присадени органи.

Източник: factor-bs.com


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).