Бургазлии ще преживеят Коледа по виенски в мол Galleria Burgas

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
14:53 / 11.12.2012
1185
През тази година бургазлии ще могат да преживеят Коледа по виенски. Празнична пищност, традиционни ястия и напитки, музика и магическо настроение ги очакват в новооткрития базар в мол Galleria Burgas.

Амбицията на търговския център е да пресъздаде блясъка на коледния базар във Виена /Виенския Weinachtsmarkt/. Изложението обхваща най-празничния период в календара на българите - от Никулден до Ивановден /6 декември - 7 януари/. Над 60 изложители представят своите изделия на общо 80 щанда, разположени пред сградата и във фойетата на мола. Тук се предлага всичко - от традиционната коледна украса до греяно вино и току що изпечени хлебчета.
Още на входа посетителите са посрещани от духа на прочутите виенски базари. В специално изградените дървени къщички се предлагат вино, скара, коледни сладки и печива, млечни продукти и елхи.

Цялата територия във вътрешността на мола е изпъстрена с най-разнообразни коледни изкушения. Тук всеки може да купи красив и оригинален ръчно изработен подарък. В специално отредената за занаятчии секция някои от изделията се майсторят на място. Тук има грънчарско училище с автентично колело. Предлага се всякакъв вид керамика, дърводелски изделия и ръчно изработени бижута, представени директно от техните създатели. Богато е разнообразието от изделия на най-познатите местни сладкарски вериги и на турски деликатеси. Не са пропуснати и производителите на здравословни храни и хранителни добавки, както и на природния лек - медът. Успешния коледен микс допълват щандовете, предлагащи козметични, еко и ръчно изработени козметични продукти. Подаръците могат да добият напълно завършен вид с помощта на специалистите от специалните опаковъчни щандове.

Galleria Burgas е предоставил възможност на неправителствени организации и социални звена като Центъра за настаняване от семеен тип "Ронкали" , Районната организация на глухите , СНЦ " Движение за социални права," Социалния център Бургас, Медико-социален център "Вяра, Надежда и Любов," Асоциация "Маккензи" (Вектори,) Дома за стари хора и Дневния център за възрастни хора с увреждане да предлагат своята ръчно изработена продукция с благотворителна цел. На техните щандове са разположени урни, в които всеки може да дари сума по желание и да набави подаръци за своите близки.
Регионалната камара на занаятчиите представя своите изделия в залата за изложения на търговския център, която се намира на 1-вия етаж до изложбата "България на длан." Там бургаските майстори предлагат своите миниатюри, бижута уникати, плетива, кожени изделия, дърворезба, тъкани изделия и дори мебели.

Със своя продукция ще се представи и Сдружението на българските майки. От 14 до 16 декември то ще предлага на клиентите своите изделия с благотворителна цел.


Виж коментарите (1)

Още по темата (89):
28.12.2013 Търговец: Пиратките вече се купуват по-малко
29.09.2013 12 дни почивка по Коледа, срещу 3 дни отпуска
05.01.2013 Плевнелиев: Гордея се с новогодишната си реч
03.01.2013 700 милиона лева сме похарчили по празниците
02.01.2013 Изпратили сме над 16 милиона sms-a в новогодишната нощ
02.01.2013 Проучване: 28% се заричат да минат на диета след преяждането по празниците
Още новини от Новини от Бургас:
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).