Бургазлии, осиновете си куче!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (5)
11:54 / 05.02.2012
942
14 големи кучета и 4 броя бебета до 3 месеца са осиновени от общинския приют в Бургас от началото на годината до сега. Това каза Димо Стрялков, управител на приюта. Повечето от кучетата са улична порода, има два питбула и 1 каракачанка.

Стрялков призова бургазлии да идват по-често в приюта. "Сигурно има животни, които ще харесат. Вместо да натирваме едно куче на улицата по-добре да бъде в семейство, което ще се грижи за него", каза още управителят. По думите му непрекъснато има обновяване на кучетата в приюта. Има средно около 45-50 животни има в момента.

"Непрекъснато водим нови, а тези, които са кастрирани или се осиновяват, или се връщат на мястото, от където са взети", добави Стрялков. Издръжката на едно куче струва дневно между 8 и 10 лева. "Това е средна величина и понякога варира в зависимост от големината на животното", уточни управителят. Средствата, които отпуска общината, са напълно достатъчни. Засега не може да се каже колко лева ще бъдат отпуснати за приюта за 2012 година. Това ще стане ясно след приемането на бюджета на общината за тази година. Приют за котки няма към общината. "Ние по принцип прибираме улични котки, кастрират се и след двудневен престои в амбулаторията на ветеринарния екип, който обслужва приюта, ги връщаме на място", каза още Стрялков.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Бургас:
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
Слънчево и топло ще бъде времето днес
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).