Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Бургазлии да се готвят за пищен фестивал
Автор: Екип Burgas24.bg 14:35 / 21.03.2013Коментари (1)833
©
Емблематичната брас формация "The Paulin Brothers" от Ню Орлиънс ще пренесе на 25 март /понеделник/ бургазлии за първи път в света и атмосферата на най-големия и пищен фестивал в родния град на джаза - "Марди Гра".

Спектакълът представят Блага Димитрова и Американското посолство, със съдействието на Община Бургас. Той се нарича "Истински истории от "Марди Гра" и включва още изложба и прожекция на филм. Началото му е от 19.30 часа в Културен дом на нефтохимика и е с вход свободен.

"Марди Гра" идва от френски и означава "Изобилен вторник". Това е последният ден преди постите, в който се яде богата, тлъста храна. Повече от век този ден се отбелязва в много страни с пъстър фестивал. В Ню Орлиънс "Марди Гра" е величествен празник, който продължава повече от 3 седмици и завършва на Изобилния вторник. В духа на оригиналния фестивал, дрескодът ще бъде карнавален и актьори ще пресъздадат атмосферата на Марди Гра, преоблечени в типични цветове и костюми.

Оригиналната брас формация "The Paulin Brothers" с характерните си униформи от бели ризи, черни панталони, вратовръзки и каскети, ще пресъздаде на бургаска сцена автентичната атмосфера на родното място на джаза Ню Орлиънс. Фамилният бенд, емблематичен за музикалната история на САЩ. Той е сформиран от пионера "Doc" Paulin през 20-те години на 20-ти век в Ню Орлиънс и до днес е синоним на традиционния джаз, като продължава да разпространява тази култура по всички точки на света със седемчленния си оркестър. Концертът в Културен дом на нефтохимика ще премине в неповторим джем сешън, тъй като заедно с братята ще свирят и някои от най-изявените български джаз музиканти: Митко Димитров - барабан, Петър Момчев - саксофон, Михаил Йосифов - тромпет и Вили Стоянов - тромбон.

Спектакълът "Истински истории от Марди Гра" е в подкрепа на Кандидатурата на Бургас за Европейска столица на културата 2019.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 21.03.2013 г.
0
 
 
Страхотно преживяване ще бъде! И освен това е безплатно!Хайде сега да видим колко от хейтърите тук, вечно мрънкащи,че нямат пари за театър,кино,книги, ще идат да вдишат духовност!И да спрат да мразят всички,в това число и себе си! Да поживеем "пищно"-в традицията на празника!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Световна черна хроника
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Поскъпване на хранителните продукти
Хороскоп за деня
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: