Бургаското управление по горите е сред първенците в страната

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:23 / 13.01.2010
543
Регионалното управление по горите в Бургас е обявено за управлението с най-добра прихващаемост за миналата година заедно с дирекциите в Берковица и Кърджали, обяви  Румен Желев, директор на Регионалното управление на горите в Бургас. Писмото - признание за бургаската дирекция е пристигнало в черноморския град днес сутринта. То е изпратено от Изпълнителната агенция по горите.

„На последния колегиум, който се проведе във Велико търново на 19-ти декември миналата година отново бяхме посочени като дирекцията с най - добри финансови резултати в страната, дирекцията с приложени най - ефективни методи по отношение борбата с нарушителите, дирекцията, в която има най-много започнати преписки по различни програми по които предстои в регионалното управление да постъпи финансиране. Всичко това ни радва изключително много", каза още Желев. Основно средствата в бюджета на РУГ - Бургас през миналата година са постъпили от продажбна на дървесина на територията на Бургаски регион. Към момента в РУГ - Бургас работят 47 души, с 5 по-малко в сравнение с 2009-та година. 20 от служителите на регионалната дирекция са от състава на подвижната горска стража."По закон нямаме право да посягаме на състава на подвижната горска стража. Те не бива да бъдат по-малко от броя на горските стопанства, които на територията на бургаската дирекция са 13 на брой", уточни още директорът на РУГ - Бургас.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).