Бургаското читалище „Любен Каравелов” става на 70 години

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:31 / 26.02.2010
502
Бургаското читалище „Любен Каравелов" отбелязва през 2010 година 70 години от основаването си. На юбилея е посветена цялата културна програма на читалището през годината. Празничните прояви започват от 1 март, като на тази дата читалището обявява Ден на отворените врати.

В 12,30 часа се очакват читатели, приятели и любопитни граждани на Бургас, които са участвали в инициативата „Да украсим нашето читалище за празника" или желаят да станат герои в приказката за мартеници, разказана с прежда и вълна. За най-малките първи посетители ще има специален библиотечен час в Детския отдел.

В 13 часа във фоайето, читалнята и заемните за деца и възрастни ще бъдат открити няколко експозиции: с рисунки и мартеници на деца от ОУ „Св. Княз Борис І", изложба с плакати, отразяващи читалищните културни прояви през годините. Фантастични приказни герои, предмети с фолклорни мотиви и творби на морска тематика, изработени от възпитаници на Вили Божилова от Школата по рисуване и приложни изкуства към читалище „Просвета", вече украсяват всички зали на читалище „Любен Каравелов".

През празничната година предстоят още срещи с поетите Никола Инджов и Любомир Левчев, празник на старата градска и шлагерна песен, детски творчески занимални през пролетната и лятната ваканции, пленер по изкуствата за децата от школите, литературно четене по случай Световния ден на поезията и други.

Официалното тържество по случай 70-годишнината ще бъде в навечерието на Деня на будителите.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Нещо ново тръгва от Бургас
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).