Бургаско училище открива колеж

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:42 / 14.11.2010
816
Детски колуж ще бъде официално открит в ОУ"Найден Геров" в Бургас на 16 ноември. Това е едно от четирите училища в общината, спечелило проект по Национална програма " Училището - територия на учениците", модул "Подкрепа на целодневното обучение на учениците от начален етап", финансиран от МОМН.

Проектът "Детски колеж "Найден Геров" - Бургас цели да повиши качеството на образователно - възпитателния процес чрез осигуряване условия за целодневна организация на обучението в училище за учениците от начален етап.
Идеята на проекта е мотивирана от желанието за разработване и прилагане на система за оптимизиране на образователния процес чрез сформиране и оборудване на ателиета по интереси за по-пълното обхващане на учениците в иновативни форми съчетаващи обучение, самоподготовка, игра и спорт.

Очакваните резултати са в няколко основни направления: повишена ефективност на учебния процес и създадена възможност за целодневна организация на обучението, по-добри образователни стандарти, чрез система за по-пълно обхващане на учениците в дейности, развиващи техния потенцал.
В училището ще бъдат оборудвани помещения за тематични ателиета за обучение и организиране седмица на детския колеж.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).