Бургаският съд остави в ареста авер на Митьо Очите

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (4)
16:59 / 22.11.2011
2812
Кристиян Коджуклиев и Жулиян Недялков, арестувани в петък по сигнал за рекет, днес бяха докарани в бургаския Апелативен съд, за да обжалват задържането си под стража.

Бандата на Коджуклиев е рекетирала 40-годишен айтозлия за общо 6 500 лв., съобщиха от ОДМВР-Бургас. Групата от осем души беше хваната докато получава част от парите - 300 лв. Арестът стана в близост до РУМ "Велека" в бургаския комплекс "Изгрев", след като рекетираният е подал сигнал в териториалното звено по Борба с организираната престъпност. Освен Коджуклиев и Жулиян Недялков, са задържани още шестима криминално проявени, на които от полицията съобщи само инициалите и годините - П. Г. - 46 год., Д. К. - 44 год., В. В.- 37 год., Б. Д. - 43 год., К. Г.-26 год. и Д. М.- 38 год. При обиска от тях са иззети 300 лв. от подкупа, 3 газови пистолета, метални палки, боксове и ножове.

Бургаската окръжна прокуратура не поиска налагането на мярка за неотклонение "задържане под стража" на останалите рекетьори и те бяха пуснати под гаранция, като преди това им бяха повдигнати обвинения.

Наблюдаващият прокурор Елка Добрикова настоя за постоянен арест за Коджуклиев и Жулиян, тъй като съществува реална опасност да се укрият или да извършат друго престъпление. Съдът се съобрази с мотивите и задържа двамата изнудвачи.
Кристиян Коджуклиев още преди няколко години бе наречен от местни висши полицаи - за "лейтенант" на несебърския наркобос - Димитър Желязков-Очите.

Виж коментарите (4)

Още по темата (1):
11.11.2011 Задържаха известна фигура на подземния свят в Бургас и охраната му
Още новини от Новини от Бургас:
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
Слънчево и топло ще бъде времето днес
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).