Бургаският отбор за Републиканското по пожароприложен спорт е готов

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:20 / 06.06.2010
537
Представителният отбор на Бургаската противопожарна служба вече е подбран, след проведено в края на седмицата състезание по пожароприложен спорт между отборите на Отдел "Пожарна безопасност и спасяване" - Лукойл Нефтохим Бургас и Районно управление "Пожарна безопасност и спасяване" - Бургас. Отборът ще участва в Републиканско състезание по пожароприложен спорт, което ще се проведе на 01 и 02 юли 2010 година в Пловдив.

Състезанията по пожароприложен спорт се провеждат всяка година под формата на районни, областни и републикански преглед. Участващите отбори са в състав от десет пожарникари - служители показващи най-добри времена на отделните дисциплини.

Дисциплините в състезанията са четири, от които две индивидуални и две колективни. Индивидуалните дисциплини са " 100 - метрова пътека" и "Изкачване с щурмува стълба", а колективните дисциплини са "Пожарна щафета 4x100 метра с препятствия" и "Бойно разгръщане от мотопомпа".

Дисциплините са доста атрактивни и свързани с преодоляване на препятствия, като: дървена стена, бягане по греда, гасене на горяща тава с прахов пожарогасител и изкачване до трети етаж на учебната кула с щурмува стълба ( дълга 4,1 м.).

В индивидуалната дисциплината "100 - метрова пътека" първо място зае Мирослав Ефтимов с резултат 17,9 секунди, втори се класира Александър Николов с резултат 18,4 секунди, а след тях на трето място се нареди Петко Станчев с време 19,2 секунди.

При най - атрактивната дисциплина "Изкачване с щурмува стълба" първенец стана Александър Николов с време 16,4 секунди, следван от Мирослав Ефтимов с резултат 17,4 секунди, а зад тях на трето място се нареди Матей Петров с постижение от 19,2 секунди.

При колективните дисциплини пожарната щафета на отбора на Отдел Пожарна безопасност и спасяване - Лукойл Нефтохим Бургас стана победител с време 71,5 секунди. Победи на второ място останаха пожарникарите от град Бургас с постигнато време от 73 секунди. В дисциплината "Бойно разгръщане от мотопомпа" бургаските пожарникари мотивирани от предната дисциплина постигнаха резултат 32,4 секунди и победиха отбора на пожарната от Лукой с постигнато време 53,9 секунди.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).