Бургаският хлебозавод произвежда хляб по БДС от 40 години

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:50 / 12.04.2011
743
Бургаският хлебозавод е един от малкото производители в страната, чиито хляб в продължение на повече от 40 години се прави изцяло по старата и изпитана рецепта по БДС отпреди 1989 г., съобщават от пресцентъра на общината.

Качеството на влаганите в него естествени суровини - брашно, питейна вода, хлебна мая и йодирана сол под 1 % и технологията на двуфазно замесване на тестото, отговарят напълно на изискванията на въвежданите в момента от Министерството на земеделието и храните нови държавни стандарти в хляб "България".

От далечната 1968 г. до ден-днешен бургаското дружество "Хляб и хлебни изделия" предлага на съгражданите си качествен и вкусен хляб, което се дължи и на липсата на набухватели, оцветители и консерванти в него. И двата основни вида хляб - "Калина" и "Добруджа", които местният хлебозавод произвежда, се отличават с неповторим аромат, вкус и добра плътност, причина, за което е и извършвания редовен лабораторен контрол на качеството и безопасността на продуктите, които се използват при производството му, завършва съобщението на община Бургас.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Това са бъдещите актьори от първия клас на Театрален колеж "Любен...
За 7 дни: 7 тежки катастрофи в Бургаско, един загинал, борят се з...
Сблъсък между 2 ямболски коли в Бургас
УМБАЛ Бургас с важна новина за диабетиците
Ето какво е състоянието на пострадалите в мелето на пътя Средец –...
Шестима са в болница след катастрофата на пътя за Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).