Бургаският държавен университет взе участие в Българо-китайския ректорски форум

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:41
580
55 китайски и 20 български университета взеха участие в Българо-китайския ректорски форум, който се проведе в Университет за национално и световно стопанство. Сред българските висши училища бе и Университет "Проф. д-р Асен Златаров“, представляван от проф. д-р Ирена Марковска, зам.-ректор по качество на обучение, акредитацията и кадрите.

Форумът имаше за цел да се изградят нови взаимноизгодни форми на академично и научно взаимодействие и разширяване на партньорството с висши училища от Китай. В неговите рамки някои университети подписаха меморандуми за сътрудничество.

Проф. Марковска проведе разговори с четири китайски университета, с които предстои да се подпишат меморандуми за сътрудничество. След разговор между проф. Марковска и г-н Янг Тян, който е началник на отдел "Образование“ в посолството на Китайската народна република в Република България, стана ясно, че той изявява желание да посети Бургас и да се срещне лично с ректора на университета проф. д-р Христо Бозов, д.м.

Престижният форум се организира със съдействието на Посолството на Китайската  народна република и съвместно с Китайската образователна асоциация за международен обмен. Почетни гости на събитието бяха зам.-министърът на образованието и науката акад. Николай Витанов и извънредният и пълномощен посланик на Китайската народна република в Република България, Нейно превъзходителство Дай Цинли.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Температурите падат драстично
Бургаската болница дава възможност на 18 лекари да получат желана...
Има достатъчно дърва за огрев в Бургаско, търсенето е слабо
Нова атракция в Бургас
Важно! Предупредиха Бургас! Възможно е да усетим неприятна миризм...
Тези места в Бургас остават без вода днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).