Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Бургаският държавен университет и тази година прие чуждестранни студенти по медицина
Академичната 2024/2025 година за чуждестранни студенти в Бургаския държавен университет "Проф. д-р Асен Златаров“ започна с 56 бъдещи лекари от 16 държави. Новите студенти и жители на Бургас идват от Великобритания, Германия, Ирландия, Швеция, Дания, Италия, Норвегия, Пакистан, Сирия, Индия, Македония, Непал. Университетът посрещна и студенти-медици с турско-българско, френско-българско, американско-българско и канадско-българско гражданство, което е от съществено значение и е в съответствие с националната политика за привличане на нашите деца обратно в родината ни.

За втора поредна година млади хора от цял свят ще учат "Медицина“ в Бургас. Това е атестат за качественото обучение, което получават бъдещите медици в университета. Потвърждение за това е и фактът, че някои второкурсници са привлекли свои роднини, които да се обучават във висшето училище в Бургас.

"Днес е първият Ви ден в нашата Алма Матер. Добре дошли! Обучението по медицина в нашия университет успя да набере популярност, въпреки че това е млад факултет, но е част от Университет с 61-годишна история, изградени традиции в обучението и престижен избор за кандидат-студентите ни. Развитието му е ускорено, а авторитетът му расте в България и по света. Не се съмнявайте, че тук ще получите качествено обучение“, каза проф. д-р Христо Бозов, д.м., ректор на Бургаския държавен университет. Той обеща на бъдещите медици, че целият преподавателски състав на Факултета по медицина ще им даде важните знания, които ще им помогнат в бъдещата лекарска практика.

 "С всички Вас – първокурсници и второкурсници започна да се създава мултикултурен микроклимат в университета и в Бургас. А като споменах нашия град, искам да Ви споделя, че Бургас е едно прекрасно място за живеене с приятен климат, прекрасни морски пейзажи и приятелски настроени хора. Наследете му се!“, каза още проф. Бозов.

"Поздравявам Ви с вашия избор да се обучавате в този университет. Зная, че тук ще получите нови компетенции от най-добрите преподаватели и в авангардно оборудвани кабинети и лаборатории“, бяха думите на проф. Мария Нейкова, областен управител на Област Бургас.

Посланикът на Мароко г-жа Закия Ел Мидауи лично поздрави студентите и ги поощри за избора им да учат в Бургас. В залата присъства Димитър Николов, зам.-кметът по образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики Михаил Ненов, кметът на Казанлък Галина Стоянов, нейния заместник, представители на болниците в Бургас и лекари.

Френско-българската гражданка Калина Найденов, която е студент по медицина, първа година, изнесе реч пред аудиторията. Мохамед Зеб от Великобритания, който пък е втора година студент по медицина, приветства новите си колеги, като им обеща, че неговият випуск ще им помагат за тяхната по-бърза адаптация в университета и в града.

Церемонията по откриването на учебната година за чуждестранните студенти приключи с раздаването на техните студентски книжки - лично от проф. Бозов, декана и зам. декана на Медицински факултет.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Секретна операция: Задържаха известен диригент за присвояване на много пари
Задържаха Джейхан Ибрямов по разследване за купуване на гласове
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: