Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Бургаските ученици са по-агресивни от турските, сочи анкета
Автор: Екип Burgas24.bg 13:15 / 26.04.2010Коментари (1)1477
© Burgas24.bg
Бургаските ученици са по-агресивни от турските, сочи анкета по проект „Пет стъпки за преодоляване на насилието". Това каза Таня Борисова, началник РИО-Бургас. Днес в Бургас се проведе втората работна среща по проекта, които се реализира в рамките на Програма „Учене през целия живот" на Европейската Комисия - Секторна програма „Коменски", дейност „Регионални партньорства "Коменски". Партньори в проекта са 3 образователни институции от област Ерзурум, Турция.

От българска страна партньори са РИО - Бургас в проекта са ПГ по туризъм „Иван Вазов" - Слънчев бряг и Регионалната асоциация на училищните психолози и педагози - Бургас. Веселина Чолакова, директор на Гимназията по туризъм в Сл. бряг обясни, че програмата стартира през есента на 2009 година и ще продължи две години до 2011 година. Първата среща на партньорите от двете страни се е състояла в Ерзурум.

„Срещнахме се с техните учители и психолози и разработихме анкета, която цели да се види на какъв етап стои въпросът за насилието пред децата въобще, какво е тяхното мнение и в каква посока трябва да се тръгне за да се работи. От наша страна бяха анкетирани 150 деца", обясни Чолакова. В периода до втората среща между институциите от двете страни е направено двудневно обучение на учениците от бургаските психолози и един ден обучение на учители и родители, които съпричастни към работата на проекта, коментира директорът на гимназията. „В нашето училище има разкрити СИП-ове, които имат за цел преодоляване на насилието. Изразяват се в танци, физкултура, театър, имаме и един СИП по здравеопазване", разясни Чолакова.

Следваща среща, на която домакини отново ще бъдат партньорите от Бургас, ще се проведе през октомври. „Пет стъпки за преодоляване на насилието е проект, в които ние участваме с удоволствие. Направени са анкетите и от нашето посещение в Ерзурум, Турция сме наясно какви са проблемите, свързани с насилието в училищата в Турция и България", обясни доц. Борисова.

„Идеята е да излезем с един общ въпросник, с които да интервюираме учениците, както и да покажем културното наследство на двата народа. Работим заедно с дружеството на психолозите. Ангажирани са педагогическите съветници за намиране на форми, с които да даваме възможност на учениците да изразходват енергия си в други форми", разясни началникът на РИО-Бургас.

Източник: Дарик








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Бургаските ученици са няколко века по-напред от турските. Това трябва да ви е заглавието. "...Освен това се оказало, че от всеки 10 девойки в Турция в ученическа възраст 7 не посещават училище и не работят..." от един сайт. Не искам да звуча расист, обаче не мога на черното да кажа бяло.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Мигранти и бежанци
Екоактивисти и протести
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: