Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Бургаските съветници ще гласуват Програма за детето 2011
Автор: Екип Burgas24.bg 12:34 / 19.03.2011Коментари (1)862
© Burgas24.bg
На следващата общинска сесия идния четвъртък местния парламент ще гласува Програма за детето 2011, внесена от заместник-кметът по Образование на община Бургас Йорданка Ананиева. Тя обясни, че тази програма всяка година се изработва и респективно се гласува от общинския съвет. "Тя е свързана с прилагането на закона за детето и в нея са предвидени различни видове дейности както по отношение работата с деца, така и по отношение закрила на децата, а също и различни социални програми, които ние се ангажираме да реализираме във връзка с развитието на децата.

Програмата беше разгледана и обсъдена на комисия, която съществува в общината, в която са представени всички институции имащи отношение към работата с децата и закрила на техните права. Там бяха предложени различни други предложения, които ние сме включили в цялостната програма. Тя е едногодишна като ние всяка година внасяме за разглеждане в общински съвет такава програма и през годината реализираме мерките по нея", обясни Ананиева.

Според нея програмата ще доведе до защита правата на децата и гарантирането на тези права, до възможност за по-добро развитие и предлагане на услуги за развитие на деца, за повишаване благосъстоянието на децата и грижите за тях, както и за подпомагане на децата, които живеят в рискова среда, които имат проблем - здравословен и е необходимо за тях да се полагат специални грижи, които имат нужда от специална закрила, когато това се налага. Един от застъпените акценти е закрила правата на децата.

"Другия акцент, за който работим от миналата година и сега го разширяваме като обхват и като видове, е работата по отношение на приемната грижа - разработването на мерки, които да доведат до увеличаване броя на приемните семейства и тяхната подкрепа в стремежа им да предоставят тази социална услуга на деца, които се нуждаят от нея, за да може децата да растат в семейство и да има все по-малко деца в институции. Другите мерки в програмата са пак свързани с подкрепата развитието на даровити деца, освен подкрепата на деца, които са в неравностойно положение и имат нужда от такава подкрепа. Друг акцент е работата с децата, които имат специални способности т. нар даровити деца, за тях също има специална програма и разработени мерки - за това общината Бургас да ги подкрепя в тяхното развитие, да им дава възможност за изява във максимален аспект на техните способности и заложби", допълни зам.-кметът. Ананиева бе категорична, че най-важното е да се полага качествена грижа за децата, какъвто е и приоритета на местната администрация.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Как ще закриляте децата,като родителите им масово не работят,а които работят заплати не им се плащат?Това не е ли дискриминация относно децата,че не магат да отидат нито на лагери,нито пък да си купят нещо,което имат единици деца.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Влизането на България в Шенген
Градският транспорт в София
Катастрофи в България
Парламентарни избори октомври 2024 г.
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: