Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Бургаските полицаи са любезни, сочи проучване
Автор: Екип Burgas24.bg 13:20 / 29.09.2011Коментари (5)2414
© Burgas24.bg
След приключилото трето по ред гражданско наблюдение на полицията, днес бяха съобщени резултатите за Бургас. За месеците от август 2010 до май 2011 година са направени 164 посещения на 16-те районни полицейски управления на територията на Областна дирекция МВР-Бургас, съобщи Ана Буриева, представител на асоциация "Деметра"-Бургас.

135 от посещенията са били в работни дни, а останалите в почивни. Обучени са 25 граждански наблюдатели , които са оценявали условията в полицейските управления на местата където са задържани и обслужвани граждани."Интервюирани са общо 15 задържани лица и 43 граждани. Гражданските наблюдателите гледат дали се нарушават правата на задържаните лица, дали се предоставя храна, течности , завивки и при необходимост медицинска и осигуряване на адвокат и адвокатска помощ.

От всички интервюирани задържани никой не е споделил за това, че са му нарушени правата или че не ме е предоставен достъп до медицинска помощ. Само едно лице сподели ,че не са уведомени неговите близки за задържането му. Всички останали споделят че са уведомени за правата си и им е предоставена адекватна помощ", каза Буриева.

Голяма част от гражданите, които са ползвали административни услуги в полицията са споделили ,че отношението на полицейските служители към тях е добро и се е подобрило във времето и го определят като професионално и любезно. По време на третото гражданско наблюдения са отбелязани частични подобрения в материалната база, извършени освежаващи ремонти и подобрение в санитарните помещения. Няма постъпила промяна в условията на работа на полицейската служители както с техниката с която служителите работят, съобщи Буриева.

Продължава да има пролеем с осигуряването на преводачи на задържаните чужденци, но това наблюдение не е обхващало летния сезон и няма регистрирани такива резултати обясниха от асоциацията. Условията в арестантските килии са подобрени. Разделени са за малолетни и непълнолетни. Единствено РПУ-Камено отговаря на всички необходими европейски изисквания защото сграда е изцяло нова, каза Цветелина Рандева от пресцентъра на ОД на МВР- Бургас. по думите й няколко от полицейските управления в града в момента се намират в сгради за детски градини, но изрази увереност този проблем да бъде разрешен в бъдеще.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 29.09.2011 г.
0
 
 
Любезни са и дори доста сговорчиви и с мутрите,например с боксьора от които е пропищял целия град.Но той е дарител мие служебните коли както на полицайте така и на охранителна пркуратура.Но кои знае дали е само това?
Aнонимен
на 29.09.2011 г.
0
 
 
Да много са любезни като няма кой да ги види , много е любезно да те удрят в бъбреците !
0
 
 
Не само че са любезни бургаските полицаи,не са корумпирани:)))
0
 
 
Ми не го псувай бе. Ако беше като шопа? Да те утрепе с палката за "добро утро"??
0
 
 
да любезни са ти го псуваш той ти се усмихва :Д
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Новак Джокович идва в България
Борба за влияние в Близкия Изток
Природни стихии
Южна Америка
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: