Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Бургаските гербаджии започват широк обществен дебат за предложения за изменения в Изборния кодекс
Автор: Екип Burgas24.bg 16:15 / 19.06.2013Коментари (0)904
© Burgas24.bg
Бургаските депутати от ГЕРБ започват широки обществени дебати с гражданите в областта, неправителствени организации и дясноориентирани непарламентарно представени партии за промени в Изборния кодекс. Това стана ясно на брифинг днес в Бургас, в който взеха участие народните представители Димитър Бойчев, Ивелина Василева, Снежина Маджарова, Семир Абу Мелих, Диана Йорданова и д-р Галина Милева, предаде репортер на Burgas24.bg.

"Както знаете, бе взето решение парламентарната група на ГЕРБ да не се регистрира в парламента при следващите заседания. Оттук нататък ще се включваме само в заседания, при които в НС се обсъжда Изборния кодекс. За да се спрат спекулациите по тази тема, категорично заявяваме, че след като няма да се регистрираме, няма да получаваме и възнаграждение", заяви областният лидер на ГЕРБ-Бургас и народен представител Димитър Бойчев.

Той коментира, че групата на бургаските депутати от ГЕРБ ще инициира незабавно широк обществен дебат за промени в Изборния кодекс, за да се смени сегашния модел на управление. По този начин ще започне и подготовка в посока нови предсрочни парламентарни избори. Вече е сформирана и работна група от юристи към парламентарната група на ГЕРБ, която работи по изготвяне на предложенията за промени в ИК.

"Проведохме и среща с бургаската структура на партията. Ще очакваме от нея и от общинските структури предложения, които ще обобщим заедно с тези на неправителствените организации и десните партии. След това от името на бургаската група ще ги предоставим на експертната група в столицата. Смятам, че сред добрите предложения, които към настоящия момент са в процес на обсъждане са задължителното гласуване, както и интернет гласуването. Колкото по-скоро има нови избори, толкова по-добре ще бъде за държавата и гражданите", заяви Димитър Бойчев.

Бургаските депутати коментираха, че това Народно събрание вече няма легитимност и много бързо изчерпи кредита си на доверие, като самите граждани категорично са го показали.

"За всички вече е ясно, че страната ни се управлява от Тройна коалиция. Създава се усещането, че с всички действия и решения ДПС си прави експеримент с хората и изчаква да види до какви граници ще стигне тяхното търпение. Чашата преля с назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, за което много се бързаше и законът бе специално променен. Някак встрани остава и един много притеснителен факт - Пеевски е имал достъп до строго секретна информация в дните, в които заемаше поста. Решението от днес Конституционния съд да се произнесе за оставането му в парламента като депутат също е недопустимо", сподели лидерът на ГЕРБ в Бургас.

Той определи като откровена лъжа изказването на депутата от Коалиция за България Димчо Михалевски, че мораториума върху събарянето на незаконни постройки не е оттеглен от дневния ред на НС.

"Още миналата сряда г-н Михалевски сам оттегли това предложение по време на заседание. Дори към него бе отправена и забележка от председателя Михаил Миков по отношение на силното лобиране по темата. Този мораториум е всъщност узаконяване на беззаконието, на ромските гета. Ние като група ще продължим да работим за легитимирането на рибарските къщи в Ченгене скеле, но не и на гетата", каза още Бойчев.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Световна черна хроника
Поскъпване на хранителните продукти
Хороскоп за деня
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: