Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Бургаските депутати и областния били зад идеята в Бургас да има високотехнологичен спешен комплекс
Автор: Екип Burgas24.bg 14:25 / 01.12.2013Коментари (1)1060
© Burgas24.bg
Кметът на Бургас Димитър Николов съобщи, че всички бургаски народни представители без разлика от политическа принадлежност са обещали подкрепа и съдействие Бургас да бъде върнат в списъка с градовете, в които ще бъдат изградени високотехнологични спешни болнични комплекси.

"До миналата година участвахме в дискусиите и Бургас беше в списъка на правителствената стратегия и конкретно в тази на министерство на здравеопазването. При последния прочит на тази стратегия Бургас бе заличен като център на високотехнологична медицина. Причината, която изтъкнаха от министерство на здравеопазването е, че в Бургас липсва медицински университет и университетска клиника. От една година се борим да получим лиценз и вече сме извървели половината път, а Висшата акредитационна комисия е одобрила Бургас и по-точно университет "Проф. Д-р Асен Златаров" като подходяща база за регистрация и откриване на обучение за нов медицински факултет. Това означава, че МБАЛ- Бургас ще стане университетска болница, а такъв шанс имат и останалите здравни заведения. Дори това да не стане аз продължавам да работя в тази посока. Имаме единомислие с областния управител и бургаските депутати от всички партии ни подкрепят и това е много хубаво. Ще търсим вариант да станем клон на някои от медицинските университети в страната и може би най-подходящ е Софийският медицински университет. В Бургас ще има висше образование в сферата на здравеопазването. В случая не се касае само за област Бургас, а и за областите Ямбол и Сливен. Това е регион, който непрекъснато расте като население и като изисквания от здравни услуги. Това е регион, в който е съсредоточен повече от 55 % от туризма на територията на страната. Регион, в който е най-голямата рафинерия на територията на Балканите и регион, в който има високи рискове да не припомням терористичният акт от преди година. Немислимо е да останем без такава високотехнологична спешна помощ. Този рисков регион категорично трябва да бъде подкрепен и трябва да е в приоритетите на държавата, защото бюджетите, които се отделят за тези високотехнологични спешни комплекси са не по-малко от 20 милиона лева. Ако тези средства влязат в бургаската болница няма да имаме проблем за посрещането на спешни случаи не само в нашия регион. За това недоумявам защо сме изключени от този списък и се надявам да бъдем включени отново. Надявам се, защото финансиране ще има както по линия на оперативните програми, така и линия на републиканските бюджети и други донорски програми", посочи кметът на Бургас.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 02.12.2013 г.
0
 
 
Дано успеят , защото Бургас заслужава да има център за високо технологична медицина . Всички от управляващото мнозинство ги е яд за постигнатото развитие на Бургас .
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Природни стихии
Световна черна хроника
Новак Джокович идва в България
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: