Бургаските деца ще учат православие и в детската градина

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:48 / 05.10.2009
490
На 5, 6 и 7 октомври Общински детски комплекс при Община Бургас организира обучителен семинар за практикуващи начални детски учители. Те ще бъдат подготвени да преподават православие в бургаските детски градини. Досега занятия по православие се провеждаха само в местните училища. Семинарът има за цел да подготви кадри, които да преподават по този предмет и в детските градини. Изготвена е специална учебна програма с автор ставрофорен иконом отец Захари.

Подборът на участниците в семинара е направен от директорите на детските градини. Педагогическата подготовка на избраните учители ще бъде разширена. Така чрез познати на децата лица, а не чрез външни лектори, ще бъде реализирано на практика православното обучение в детските градини. Семинарът ще се проведе в залата на Енорийски православен център при храм „Свети Атанасий" в к-с „Изгрев". През трите дни занятията ще са с времетраене от 08.00 до 19.00 часа. Преподавателите ще са професионалисти от системата на предучилищното религиозно образование.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).