Бургаски таксиджии подадоха колективна жалба в полицията заради заплахи

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
13:36 / 03.06.2013
2535
Непривлекателни мерки, напомнящи мутренските времена през 90-те години се прилагали на летището в Бургас спрямо таксиметрови водачи. За това алармираха потърпевши шофьори от цялото Южно Черноморие, предаде репортер на Burgas24.bg. Те получавали заканите за физическа саморазправа от мъже, които се грижели за коли, които нямат договор за работа с летищния оператор за да не извозват клиенти от и до аерогарата.

В понеделник сутринта над 40 мъже подадоха жалба в Полицията в Бургас. Заплахите били отправяни към всеки водач на такси, който няма договор. Имало ги и предишни лета, но сега започнали от самото начало на сезона. Потърпевши внесоха колективна жалба в полицията, заради заплахите за побой и трошене на коли. Мъжете се страхуват да покажат лицата си.

Водач обяснява: "Посрещам си гостите, качваме се в колата и застават двама човека пред колата и ми нареждат да излезна и ми искат договор за обслужване на клиентите."

Друг мъж обяснява: "Заплашваха ме и ме караха да изляза с колата си навън от летището, защото съм щял да имам някакви проблеми с колата, защото съм вземал техните клиенти. Заплашваха ме 2-3 пъти и аз им казвам, че имам хора да посрещам. С хора, с табелка си бях и те ми казват - не ме интересува, изчезвай в Сарафово кафе да пиеш някъде, тука работа нямаш".

Мъжете, които ги заплашвали им пречели да изпълняват договорите си с туристически агенции за трансфер на чужди туристи. До момента в ОД на МВР- Бургас е имало само един и то анонимен сигнал за нередности. От полициято днес обясниха, че ще предприемат спешни мерки.

В същото време от ръководството на Летището увериха, че не са издавали забрана таксиметрови коли, които не са в списъка на фирмата подписала договор за обслужване на аерогарата да обслужват клиенти.

Според Георги Чипилски- изп. директор Летище -Бургас, предстои да бъде осъществена тристранна среща и с оператора на паркинга, и с полицията, за дискусия на това, което е описано като оплакване на таксиметрови шофьори и ще бъдат предприети незабавни мерки.

Според вътрешните разпоредби всяко външно такси можело съвсем безплатно да влезе на територията на летището и в рамките на 10 минути да обслужи совите клиенти.


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Бургас:
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day
Затварят за дълго време тази улица в Бургас
Интересно събитие предстои в Бургас
Младежи от Бургаско пътуваха безплатно в Европа с инициатива на Е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).