Бургаски строители се спасяват в Средна Азия

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:39 / 14.10.2008
556
Бургаски строителни фирми ще пренасочат бизнеса си в близките 1-2 години към държави като Казахстан, Таджикистан, Узбекистан, дори и Монголия и Афганистан. Това споделиха днес хора от строителния бранш в града.

Причина за пренасочването на бизнеса е задаващата се стагнация в този сектор. В близките месеци се очаква заради световната финансова криза и лошата конюнктура много строителни фирми да изпитват затруднения, а част от тях и дори да фалират.

В момента само по Южното Черноморие има построени близо 40 хил. апартамента, които се предлагат, но просто в момента търсенето е почти нулево.

Според анализаторите световната криза почти няма да засегне държавите от Средна Азия, чиито икономики са съвсем малко обвързани с ЕС и САЩ, където са най-големите проблеми.

По тази причина там бургаски и въобще български фирми по-лесно могат при добра офертна политика да получат достъп до строителните им пазари.

Източник: news.bg


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Откриха канабис в 2 апартамента в Бургас
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
ВиК ремонт затваря част от улица "Пробуда"
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
Слънчево и топло ще бъде времето днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).