Бургаски работодатели не внесли близо милион за осигуровки

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:30 / 13.07.2009
658
734 хиляди лева са допълнително начислените задължителни осигурителни вноски след извършените ревизии през първото полугодие на 2009 г. на некоректни работодатели и осигурители от Бургаска бласт. Общият брой на приключилите ревизии по осигурителното законодателство за този период е 166, съобщи пресаташето на НАП-Бургас Христо Узунов. Най-много ревизии са извършени по Държавното обществено осигуряване, като констатираните допълнително задължения са в размер на 560 007 лева. При здравното осигуряване допълнително установените задължения са в размер на 112 000 лева.

От началото на 2009 г. НАП постави акцент върху текущия контрол по спазването на осигурителното законодателство, така че да не се допускат сериозни нарушения от работодатели и осигурители, които да се установяват на по-късен етап чрез ревизии. От началото на годината всяка оперативна проверка в търговските обекти вече следи и за спазването на осигурителното законодателство. По време на проверките инспекторите следят за това дали правилно са определени и начислени дължимите задължителни осигурителни вноски върху работните заплати на персонала, внесени ли са в дължимите размери и срокове, подадени ли са необходимите декларации в определения от закона срок. Инспекторите следят и за сключените трудови или граждански договори със служителите, които работят в търговския обект, подадени ли са уведомления за назначени, напуснали, уволнени служители и др. 

През първото полугодие на 2009 г. в Бургаски регион са извършени и 93 проверки по спазване на осигурителното законодателство. Съставени са 256 акта за установени административни нарушения. Пропуските са предимно по неспазване сроковете за деклариране на данни от осигурителите, уточниха от НАП-Бургас.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).