Бургаски младежи по стъпките на своите прадеди

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
10:48 / 08.07.2013
947
На 1 юли стартира проектът "По стъпките на тракийци" на СНЦ "Посока", в който млади хора от Бургас и страната ще посетят и ще научат повече за няколко исторически места в България, свързани с историята на тракийските българи. Сред тях са тракийските паметници в гр.Маджарово и Илиева нива, както и историческата местност Петрова нива.

Младежите ще участват в дискусии със специалисти, по време на които ще научат повече за събитията свързани с тези места и нерадостната им история, която е обвързана с гоненията над българите населяващи Тракия.

"Трябва да помним историята на прадедите си, тяхната трагедия, но и неустрашимост, сподели ръководителят на проекта Тодор Ангелов. Особено събития като избиването на 200 български пеленачета на "Илиева нива" от турската войска, защото това ще ни напомня колко са важни толерантността и мира между държавите". Сред предвидените дейности са и почиствания на историческите местности, както и организирането и провеждането на изложба "По стъпките на тракийци".

Проектът се реализира от СНЦ "ПОСОКА" и е финансиран от Национален център "Европейски младежки програми и инициативи" по линия на "Национална програма за младежта" 2011 - 2015, подпрограма 3: Младежко доброволчество и участие в доброволчески инициативи.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day
Затварят за дълго време тази улица в Бургас
Интересно събитие предстои в Бургас
Младежи от Бургаско пътуваха безплатно в Европа с инициатива на Е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).