Бургаски математици ще щурмуват челни места в света

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:06 / 02.03.2010
1049
За втора поредна година ПМГ - Бургас участва в Международната олимпиада на името на Леонард Ойлер. Организаторите на олимпиадата са от Русия. По-различното и особеното при нея е, че тя се провежда в 3 етапа - дистанционен, регионален и финален. Всичките етапи се провеждат в самата гимназия онлайн, след което писмените работи се изпращат на организаторите. Нашите ученици, включили се за участие в олимпиадата ще изпратят своите разработки до края на този месец.

Миналата година възпитаници на бургаската математическа гимназия завоюваха престижните 1, 2 и 3 награда в международната проява носеща името на прочутия швейцарски математик. 13 ученика на ПМГ-Бургас показаха отлични резултати и се класираха на първите места в надпреварата.

През юли 2010 г. в Ю. Корея ще се проведе математическо състезание за ученици до 12 год. и до 15 години. ПМГ „Акад. Н. Обрешков" кандидатства пред съюза на математиците да бъде представител на гр. Бургас в престижното международно състезание. Ръководителите на учебното заведение очакват решението на ръководството на СМБ. Очакванията са реални, тъй като преди броени дни възпитаниците на математическата гимназия в Бургас се класираха отборно на трето място на Националните зимни математически състезания за ученици от ІV до ХІІ клас, които се проведоха в Русе и Плевен. Тодор Марков ученик от ІХ клас спечели специалната награда на кмета на град Плевен- грамота, плакет и парична награда „ За най-добре представил се участник от всички участници от всички класове"

За втора учебна година бургаската математическа гимназия печели проекти по националната програма на образователното министерство „С грижа за всеки ученик" - модул „Осигуряване на обучение на талантливи ученици за участие в ученическите олимпиади". По тях в момента се подготвят 4 групи по математика, в които са включени даровити деца от 6 до 12 клас. Допълнителни знания и развиване на способностите имат ученици в две групи по информатика /младша и старша възраст/. Работи се също така и с подрастващи, които имат интереси в сферите на географията, икономиката, биологията, физиката и философията. Ръководители на групите са най-изявените учители от гимназията.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).