"Бургаски изгреви" кани бургазлии на театър на плажа

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:54 / 29.06.2012
1568
За втора поредна година, в бургаския квартал Крайморие ще се състои лятното издание на Празниците на младежкото изкуство "Бургаски изгреви". Фестивалът, който се провежда през месец април за осма поредна година като театрален форум на деца и младежи от България и чужбина, през лятото е с разширен жанров диапазон - участват освен театрални, и музикални и танцови състави. И освен сценичните изкуства, във фестивала са включени и изящните изкуства -живопис, графика, приложно-декоративни творби и проекти, компютърна графика, както и визуалните - фотография, кино и мултимедия.

В продължение на 6 дни, в творческа, арт-ваканциона атмосфера ще се състоят различни презентации, уъркшопове, пленери, пърформанси и хепънинги, в които младите таланти ще представят себе си, своите постижения и творчески фантазии, ще научат много нови неща. Ще общуват, създават приятелства, ще се учат от постиженията на другите...

А на плажа, под звездното небе, на открити и закрити сцени и в нестандартни пространства ще представят спектакли, ще изнасят концерти и общи продукции, ще експонират изложби...

И много море, слънце, плаж, забавления и смях!

Фестивалното градче се намира във вилното селище на туристически комплекс "Крайморие", в едноименния квартал на Бургас. Туристически комплекс е разположен на брега на тих залив, във вековна гора от широколистни и иглолистни дървета.

От високия бряг се открива широка панорамна гледка с красив изглед към кв. Крайморие и плажа, града и пристанището, плажът е чист и приятен с прекрасни възможности за почивка, спорт и развлечение.

В първото, пилотно издание за основен участник бе избрано Детско-юношесткото театралното студио от София "Юлий", с ръководители Велислава Мастикова и Даниела Арнаудова. И това не бе случайно - това е една от най-престижните школи в България, спечелил всички призови места на фестивала "Бургаски изгреви, както и званието "Почетен гост на фестивала"


Виж коментарите (0)

Още по темата (8):
24.04.2013 "Бургаски изгреви" отново на театралния небосклон
23.08.2012 Ще раздават "Синьо-зелени целувки" в Морската градина
04.05.2012 Руската реч покори Бургас
27.04.2012 Голямата награда от 2-ия ден на "Бургаски изгреви" отиде в Литва
26.04.2012 Приказни сюжети в първия ден на "Бургаски изгреви"
25.04.2012 В Бургас започнаха дните на Рускоезичното изкуство
Още новини от Новини от Бургас:
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).