Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Бургаски имигранти във възторг от България
Автор: Екип Burgas24.bg 09:23 / 27.05.2011Коментари (0)755
© Burgas24.bg
"Искаме да живеем, да работим и да остареем в България" - това заяви вчера пред бургазлии Диана Боград на Информационно събитие «Единни в многообразието», организирано от Информационен център за имигранти /ИЦИ/ - Бургас.

Представянето на част от имигрантската общност пред приемащото общество се проведе в центъра на морския град като етап от дейностите по изпълнението на Проекта "Мрежа от Информационни центрове за имигранти в България", който в България се изпълнява от Мисията на Международна организация по миграция (МОМ), осъществяван с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез Европейски интеграционен фонд. ИЦИ - Бургас събра в центъра на града имигранти, представители на медиите и десетки граждани, които в продължение на два часа имаха възможност както да се насладят на колорита на българските ритми, така и да чуят автентичните и прочувствени слова на имигрантите с техния възторг от България, техните очаквания и разочарования.

Лекарят-кардиолог Ирина Кайгародова от Камчатка се обърна с благодарност към ИЦИ - Бургас за оказаната помощ и подкрепа във всичко, с което тя и съпругът й се сблъскват в България. Тя се обърна с апел към българските законотворци да създадат закони и условия, които да улеснят както техните деца, така и младите хора от Русия, искащи да дойдат да живеят и работят в нашата страната.

Александър Гасилов, Русия, който от две години живее в България поздрави екипа на ИЦИ - Бургас за ползотворното сътрудничество с Ассоциация русскоязычных собственников недвижимости в Республике Болгария «Алеша», благодарение, но което живота на много имигранти става по-лесен и приятен. Той изрази специални благодарности към мисията на МОМ в България, за безценната грижа, която получават хората като него в България и ги поздрави със 60 годишния юбилей.

Последен думата взе телевизионният водещ, психологът от Първи канал на Русия Борис Новодержкин. Той каза, че в Русия казват: "В Гърция има всичко!" и коригира твърдението с думите "В България има повече от това!" Новодержкин, сподели пред приемащото общество, че в страната той, съпругата му и 3-те му деца се чувстват прекрасно. "Първото, което чух и научих в България беше израза "Няма проблеми!" - заяви Борис Новодержкин и пожела на всички имигранти да се чувстват като него.

Интеграцията на имигрантите е динамичен и двупосочен процес на взаимно опознаване между представителите на различните страни, живеещи в България и българското общество. Именно заради това по време на информационното събитие «Единни в многообразието», организирано от Информационен център за имигранти /ИЦИ/ - Бургас бяха раздадени над 300 флаери, картички и брошури.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
Парламентарни избори октомври 2024 г.
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: