Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Бургаски хотелиер: Безумие е унищожаването на "Алма тур"
Автор: Екип Burgas24.bg 15:21 / 16.09.2011Коментари (6)1847
© Burgas24.bg
Според Георги Мицов, управител на хотел в центъра на Бургас, всичко, което се случва около "Алма тур" е безумие с унищожаване на най-големия български туроператор, с целия този шум, който се вдига, защото това вреди на страната като туристическа дестинация.

Именно в неговия хотел бяха настанени групата финландски туристи, които още в началото на скандала бяха извозени до родината си. Мицов заяви, че няма повече туристи на "Алма тур" в хотела, и би работил отново с туроператора, ако той не фалира.

"И много по-големи компании от "Алма тур" са имали проблеми. Миналата година британски и гръцки туроператори фалираха, това се случва навсякъде по света за съжаление, но проблема е в безхаберието на държавата, защото когато твърдиш, че си туристическа дестинация би трябвало да изискваш от местните си туроператори създаването на гаранционен фонд за такива случаи, който фонд да покрива щетите и да има грижа за туристите, защото това е т. нар износ на место - ние сме приемащата страна", обясни Мицов.

По думите му са нужни промени в закона за туризма именно в тази му част - за гаранционния фонд. В страните където го има, той се създава от държавата. "Там се правят очисления от всеки един участник -ето например Финландия. Тя канселира правото на "Алма тур" да работят на нейна територия до момента, в който докажат тъй наречената капиталова адекватност. В момента абсолютно всеки се хвърля да глозга трупа на "Алма тур", но каква е гаранцията, че след нея следващия туроператор няма да изгърми по същия начин. Точно това е регулаторната роля на държавата да уреголира процеса, за да няма такива гафове. Утре може да фалира и община София. Може да фалира всяка компания, никой не е застрахован на един динамичен пазар и то точно затова е свободен пазар, но нещо трябва да гарантира бизнеса", бе категоричен Мицов.

Източник: Радио "Фокус"



Още по темата: общо новини по темата: 51
08.06.2012 »
15.01.2012 »
28.11.2011 »
07.10.2011 »
26.09.2011 »
26.09.2011 »
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 17.09.2011 г.
0
 
 
Хех..ОК! Алма тур са я закъсали и дължат пари на България еър.Значи те са им кредитори и като такива могат да поискат запориране на сметките им и обявяването им в несъстоятелност,а не да се правят на велики и да оставят няколко стотин туристи по летищата.Не мислите ли ,че точно националния ни превозвач направи от проблема държавен въпрос.Фирми са фалирали и най-вероятно ще продължат да фалират, но не се намесва държавата ,а съда!
Aнонимен
на 17.09.2011 г.
0
 
 
Много фирми фалираха в различни браншове и у нас и в чужбина.На всеки може да се случи.Кризата на никого не прощава, но лошото е, че Алма Тур си е знаела батака, но продължила да влачи другите след себе си, в отчаянието си да се спаси.Това като "удавника се опитва да завлече спасителя си на дъното".Непростимо е , защото са заложили имиджа на страната.Държавата трябва да е безкромпомисна, но и тя е в кюпа.Нима като назначаваха Мария Михалева не знаеха - коя е? Или още тогава са знаели , че Алма Тур има проблеми и тя е моста към тяхното спасение.Замисълът е далечен и не от сега!...
Aнонимен
на 17.09.2011 г.
0
 
 
Господин Мицов, ако на вас не ви се плати, и то за целия сезон, ако на вас дължат милиони, едва ли ще сте толкова благосклонни към Алма Тур! Очевидно е, че Алма Тур на вас не дължи нищо! Компания, която работи на кредит и която не може да погасява кредитите си, няма място на сериозния пазар и трябва да се ликвидира! Защо моля държавата (т.е. всички ние) да плащаме за онези, която са лапали безплатно?
Aнонимен
на 16.09.2011 г.
0
 
 
не мисля мче е безумие събарянето на една пирамида,поредната пирамида.А и не мисля че българския туризъм ще загуби много,Напротив, в създалата се ситуация името на България е заложено на карта,заради алма тур.
Aнонимен
на 16.09.2011 г.
0
 
 
това е някаква голяма глупост,ако алма тур е взела парите от чуждестранния туроператор за самолетните билети,къде са парите?Ако алма тур е наела чартърите-пак казвам това е платено предварително,и пак питам -къде са парите?И защо не са платени чартърите?
Aнонимен
на 16.09.2011 г.
0
 
 
Абе пърдялници. Държавата ви била виновна. Вие работите с калпави фирми и после държавата виновна. Като малките деца в детската градина. Другарката да ви оправя.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Катастрофи в България
Отношенията София-Скопие
Международен технически панаир 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: