Бургаски хлебопроизводители отчитат спад в продажбата на козунаци

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:35 / 19.03.2010
656
Спад в приходите от продажбата на козунаци очакват бургаските хлебопроизводители тази година. Това каза Красен Хлебаров, председател на бранша в Бургас. По думите му тази година потреблението ще бъде свито, като ако преди година потребителят е слагал по два или три козунака на Великденската си трапеза, то тази година ще сложи само един. Хлебаров уточни, че загуби не се очакват, тъй като и самите производители ще пуснат на пазара по-малко количество.

"Ако миналата година хората все пак са търсили някакво качество, тази година може би няма да се гледа толкова качеството, а ще се търси най-евтиният продукт", посочи Хлебаров. Той допълни още, че вероятно тази година и цената на козунаците ще бъде по-ниска. „Миналата година имаше и козунаци по 9 стотинки. С тях производителят не може да си покрие само разходите за заплащане на работника. Тази цена ни смачква от всякъде", заяви още Хлебаров.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).