Бургаски доброволци спасяваха оцелели от земетресение и цунами, но в учение

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:30 / 29.06.2012
751
Днес, доброволци от Екипа за действие при бедствия, аварии и катастрофи, специалисти от Областен съвет на БЧК-Бургас и доброволци на Българския младежки Червен кръст, участваха в Международно учение на военно-морските сили "Бриз 2012".

В единия от епизодите доброволците на БЧК, съвместно с екипите на Единната спасителна система, участваха в издирването и спасяването на оцелели под развалините "вследствие опустошително земетресение, последвано от цунами на островната държава "Грийнленд".

За целта екипът бе транспортиран с кораб до остров "Св.Анастасия" като организира сборен пункт за пострадалите, на който се извършваха действия по оказване на първа долекарска помощ, оценка на състоянието на ранените, първична сортировка според характера на нараняванията, подготовка за транспортиране, товарене и придружаване на пострадалите до медицинския пункт.

Във втория епизод от тренировъчното занятие доброволците на БЧК подпомагаха Държавна агенция за бежанците при МС. Те посрещаха ранените, оказваха помощ на нуждаещите се, предоставяха вещи от първа необходимост в разгърнатия от БЧК подкрепителен пункт /минерална вода, закуски, санитарно-хигиенни материали и др./.

На пункта доброволците на БМЧК обработваха раните на пострадалите, а експерт от ОС на БЧК-Бургас оказваше първа психологическа помощ на нуждаещите се.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).