Бургаски доброволчески клуб на обмен в Букурещ

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:37 / 09.12.2013
655
Младежкият доброволчески клуб "Младежта е толерантност" - Бургас, заедно с колеги и доброволци от младежките клубове в Благоевград, Шумен, Велико Търново, Пловдив и Враца, създадени по проект "Младежта е толерантност" на Център за междуетнически диалог и толерантност "Амалипе" - Велико Търново, ще посетят румънските си партньори от "Романи Крис" (Romani CRISS) в Букурещ. Целта на обменното посещение е размяна на опит и добри практики, където ще бъде представен българския модел за преодоляването на анти-ромските стереотипи, ксенофобия и расизъм сред младите хора. Посещението е предвидено за периода от 12 до 15 декември 2013 г.

Работната визита се осъществява в рамките на проект "Младежта е толерантност", който се реализира чрез консорциум от организации, формиран от Център "Амалипе" (България), Romani Criss (Румъния), DARTKE (Унгария) и Antigone (Гърция), финансиран от Европейската комисия по Програма "Основни човешки права и гражданско участие. Целта на проекта е насърчаване на взаимното разбирателство и толерантното отношение между младите хора на възраст от 14 до 25 години от различни етнически групи.

Център за междуетнически диалог и толерантност "Амалипе" е водеща ромска организация, която работи за равноправно интегриране на ромите в българското общество повече от 10 години.

В Бургас, от началото на септември, по проекта е създаден Младежки клуб "Младежта е толерантност", в който участват младежи от Айтос, Бургас и Камено. До момента клубът има организирани най-различни обучения на различни тематики, свързани с толерантността и доброволчеството, както и кампании, които са насочени към насърчаването на взаимното разбирателство и толерантност между младото общество. През месец декември т.г. младежкият клуб ще организира Ден на отворени врати, съвместно с Комисията за защита от дискриминация", по повод Международния ден за правата на човека (10 декември).


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day
Затварят за дълго време тази улица в Бургас
Интересно събитие предстои в Бургас
Младежи от Бургаско пътуваха безплатно в Европа с инициатива на Е...
Мъж от Айтос живее втори живот благодарение на лекарите от УМБАЛ ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).