Бургаски деца ще пишат телеграми до морето

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:04 / 30.10.2012
673
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "СВ. КНЯЗ БОРИС І":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
На 31 октомври 2012 г. от 13.30 часа в Природонаучната експозиция на РИМ Бургас (ул. "К.Фотинов" 30) ще бъде отбелязан Международния ден на Черно море. В празника ще вземат участие петокласници от ОУ "Св. Княз Борис I" с ръководител г-жа Металкова. Като деца от морския бряг, те ще отразят своето вдъхновение в стихове и багри. Ще пишат "телеграми до морето", ще рисуват риби и морски обитатели под ръководството на арт-педагозите Роза Боянова и Вили Колева.

Специални гости на събитието и участници с прочит на авторски стихове ще бъдат изявени деца-творци от бургаското Литературно студио "Митични птици". За повече празничност и настроение по темата в Природо-научния музей ще бъде подредена гостуваща изложба на Детската галерия De'Art. Изложбата включва морски картини на бургаските детски школи и ще гостува на музея до 15 ноември 2012 г.

Международният ден на Черно море 31 октомври отбелязва годишнината от подписването през 1996 г. на Стратегическия план за действие за възстановяване и опазване на Черно море. Документът очертава рамката на сътрудничество между черноморските държави по отношение състоянието и бъдещето на Черно море и региона.

Способността на Черно море да се възстановява от замърсяването е близо до критичната си граница. Ако тя бъде премината, може да настъпят необратими промени, които да преобразят живота на целия регион и милионите хора, които живеят в него.

Векове наред хората са черпили от ресурсите на морето и то се е грижело за тях. Сега е техен ред да се погрижат за него.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).