Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Бургаската прокуратура погва неизвестен извършител за смъртта на бебе
Автор: Екип Burgas24.bg 14:15 / 04.12.2013Коментари (2)1327
©
След извършена проверка по жалба от Нина Михова Мандраджиева от Бургас, във връзка с починалото дете Мария Динова Хършева, на 04.12.2013 г. в Окръжна прокуратура-Бургас е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, за това, че на 04.02.2013 г., в МБАЛ "ЧЕРНОМОРСКА"- Бургас, причинил другиму смърт поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност - престъпление по чл. 123,ал.1 НК.

По изрично разпореждане на наблюдаващия прокурор при ОП-Бургас на този етап друга информация във връзка с образуваното досъдебно производство няма да бъде разгласявана.

Ето и самата история с починалото детенце:

Нина Мандраджиева разказа, че имала нормална бременност. На 4 февруари била приета в отделението и раждането започнало, но след няколко часа лекарите преценили, че детето трябва да бъде извадено чрез секцио.

"Доколкото знам са звъняли на съпруга ми по телефона да му честитят детето, че е живо и здраво и да дойде съответно да ни види. И това става към 6.30 часа някъде. И той идва веднага, разбира се", разказва майката още преди месеци.

На бащата показали отдалече бебе в кувьоз. Обяснили му, че новороденото има малко проблеми. След няколко часа от болницата й казали, че детето е починало.

От Община Бургас на базата на данните от родилното издават свидетелство за раждане и бебето там фигурира с ЕГН и трите си имена. Паралелно с това родителите получили и смъртен акт, а къде е погребано детето и до днес нямаше ясен отговор. Съмненията, че с бебето им е извършена измама, се затвърждават още повече от факта, че аутопсията на детето е направена в Сливен, след като в Бургас тя е безплатна. Не е ясно и защо детето е загробено като биологичен отпадък.

"Исках няколко пъти от съответната клиника и от директора на клиниката всичките документи, които са свързани с мен и с детето за целия ми престой, какво ми е правено и всичко останало, само че получих отказ", каза преди месеци Нина Мандраджиева.

Родителите се питат защо за петте дни в частната болница от тях не е поискана нито стотинка за раждането, за другите манипулации и престоя.

От болница "Черноморска" преди време отказаха коментар по случая.

От Бургаската прокуратура поясниха, че проверката по подадената на 23 юли жалба е започнала веднага. Наблюдаващият прокурор трябваше да се произнесе за резултатите на проверката в началото на декември.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 04.12.2013 г.
+1
 
 
Не се знае на кого са го продали... За директора на клиниката публичен разтрел, а държавата да продаде частната болница на търг и с парите да платят обезщитение на всички пострадали, защото със сигурност не са първите, не са и последните...
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Лято 2024
Хороскоп за деня
Природни стихии
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: