Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Бургаската полиция разби групата на Ичо Оризарския - приближен до Митьо Очите
Автор: Екип Burgas24.bg 12:22 / 27.01.2010Коментари (2)5527
© Burgas24.bg
Данни за престъпната група бяха съобщени от окръжен прокурор Калина Чапкънова и директорът на ОДМВР Бургас - Милен Димитров
При специализирана полицейска операция на Бургаската полиция на 26 и 27 януари са задържани шест лица- ръководител и участници в организирана престъпна група. Те са действали на територията на курортния комплекс Слънчев бряг и Несебър. Това съобщиха на специална пресконференция днес директорът на ОДМВР Бургас - Милен Димитров и Окръжен прокурор - Калина Чапкънова., предаде репортер на Burgas24.bg.

Престъпната дейност е мултикриминална.Те са извършвали контрол над сводничеството и проституцията в курортния комплекс, трафик и разпространение на наркотици, налагане на силов контрол над търговци извършващи развлекателни и таксиметрови услуги в Слънчев бряг - рикши, файтони, дребни търговци на сергии. Упражняван е пълен монопол над проституиращите момичета в комплекса. Групата е експлоатирала и заведение, в което се предлагат секс-услуги.

Документирана е престъпната дейност на групата, свързана с изкупуването на гъби през есенния сезон, като е установено, че групата налага рекет на всеки прекупвач от по 1 лев на изкупен килограм. Таксата, която е налагана на сводници и проституиращи момичета е 300 лева на месец.

При извършените обиски в хода на операцията е намерено и иззето от лице, което не е участник в групата, но е приближено до нейни членове цял арсенал от "оръдия на труда"- автомат Калашников с около 800 патрона, за Калашников, известен брой патрони за карабина, които стават и за снайпер. Електро- и електрокапсул детонатори и детонатори с огнепроводен шнур. Иззети са още палки, бухалки, ножове, с които са осъществявали "професията" си.

Това е несебърския клон на т.нар. несебърско-поморийска организирана престъпна група, която е част от групата на Димитър Желязков - Митьо Очите.По думите на главен иснпектор Милен Димитров - директор на ОД на МВР - Бургас състава на групата са актуално "издание" за сезон 2008-2009 година.

Лидер на групата е Христо Иванов - известен като Ичо Оризарския, 39 годишен, регистриран за грабеж, но неосъждан до момента. Вторият в йерархията и оперативен ръководител на групата е Стефан Горнячки от Русе- 38 г. регистриран за кражби на автомобили, унищожаване на имущество, осъждан за измама и кражба. Друг задържан е Стойчо Радев- Камбаната - 30 годишен, осъждан три пъти за кражби, хулиганство, закана за убийство, притежание на огнестрелно оръжие и боеприпаси. В ареста са още Димитър Нейчев - осъждан за кражби, Атанас Иванов - Нескинска, осъждан за телесни повреди, хулиганство, причинил смърт чрез ПТП. Срещу шестият задържан не е повдигнато обвинение.

Останалите са подведени под член 321 от НК за ръководство и участие в организирана престъпна група.




Още по темата: общо новини по темата: 3
27.01.2010 »
27.01.2010 »
27.01.2010 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 05.11.2011 г.
0
 
 
със сигурност някой друг се опитва да застане на неговото място
+2
 
 
Добра работа на полицията,но какво от това?Сега няколко мазни адвокати ще станат още по-богати.И ако успеят да вкарат някой в затвора,то престоя му там ще бъде пародия.Помните как Митьо очите си излежаваше присъдата....
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
Български тенис
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: