Бургаска поликлиника получи съвременен ехограф като дарение

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
15:22 / 03.07.2013
1881
Бургаската първа поликлиника получи съвременен ехограф като дарение след акция на Сдружение "Съзидание 2012". Апаратурата е на стойност 16 000 лева, събрани в национална кампания на неправителствената организация за подпомагане на различни болници в страната.

Ехографът ще улеснява бургаските лекари при установяване на бременност и ултразвук-сонди и принтер. Апаратурата, която вече е доставена в Акушеро-гинекологичното отделение на центъра ще диагностицира първите шест месеца на бременността.

"Кампанията по набирането на средства бе изключително динамична в Бургас. Именно за това градът бе избран за приемащ дарението тази година. През 2014 година сме избрали Варна. Надяваме се отново да имаме успешна национална, дарителска инициатива, която да спомогне за закупуването на нова апаратура и там", каза на среща с бургаските медици, Стойка Георгиева от Сдружение "Съзидание 2012".

Бургаските лекари увериха, че са подготвени за работата с новата техника и не очакват съществени проблеми при работата си с нея.

"Изключително полезна придобивка, за която сме безкрайно благодарни. Апаратът наистина е полезен и при установяването на бременност, и при откриването на кисти", каза акушер-гинекологът Михаил Ганчев.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day
Затварят за дълго време тази улица в Бургас
Интересно събитие предстои в Бургас
Младежи от Бургаско пътуваха безплатно в Европа с инициатива на Е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).