Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Бургаска фирма за шести път на световно рибно изложение
Автор: Екип Burgas24.bg 11:28 / 26.02.2009Коментари (0)489
Бургаската фирма "Атлантик" ще участва за шести път на световното рибно изложение в Брюксел в края на април. Последните години тя бе единственият представител от България. „Атлантик" е водеща в страната ни по внос и износ на риба и рибни продукти.

Акцентите тази година ще бъдат насочени към предлагането на миди от фермата край Приморско и на рибата барамунди, която се отглежда в рециркулационна система в Рибно пристанище Бургас.

През март се очаква и първата реколта от плантацията от миди. Проектът стартира в края на 2006-та. Капацитетът на фермата е до 600 тона годишно. Плантацията се обработва със специализиран кораб, на борда на който се извършва сортирането и пакетирането на мидите, което позволява доставката им до пазара в прясно състояние.

Рибата барамунди се отглежда при изкуствени условия втора поредна година в Бургас. Тя вече е популярна на местния пазар, а и на пазара на Европа. Отглеждането й е единственият по рода си проект за аквакултури в страната ни.

От старта на проекта досега са модернизирани много от процесите за отглеждането на рибата. Предстои и монтиране на осъвременени биофилтри за следене на показателите на водата и осъвременена технология за отглеждане на малките екземпляри. Това ще се отрази най-вече върху вкусовите качества на рибата. Тя се предлага само в прясно състояние. В прясно състояние ще се предлагат и мидите. Те са с доказано благотворно влияние върху организма стига да са спазени условията за съхранение.

Диетолози твърдят, че мидите, омарите, скаридите и калмарите са сред най-ценните хранителни дарове. Те повишават либидото. Месото им е леко и вкусно. Могат да бъдат включвани и в освежаващи диети.

Тези храни съдържат малко мазнини и много витамин Е. Благодарение на това са смятани за природни антиоксиданти. Те поддържат кожата в отлично състояние. В тях има и витамини от групите В, А, Д и С. Съдържат и над 30 микроелемента - желязо, фосфор, йод. Доста голямо е количеството на кобалта - десет пъти повече от свинското и говеждото месо. В тях има и 20 незаменими за човека аминокиселини.

80 процента от вътрешността на мидите е вода. Те са полезни за болните от атеросклероза. Нискокалорични са и месото им е ценен диетичен продукт. Имат най-ниско съдържание на холестерин от всички морски продукти.
От мидите се извлича и биологически активно вещество, което повишава имунитета на организма към различни инфекции.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
Влизането на България в Шенген
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Градският транспорт в София
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: