Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Бургас ще ползва опита на Валенсия в публично-частните партньорства
Автор: Екип Burgas24.bg 13:13 / 17.07.2009Коментари (0)562
©
Консултантската фирма FIAPP извършва серия проучвания и анализи на законодателството и практиката в областта на публично-частното партньорство в страни като Испания, Италия, Великобритания, Полша, Гърция, Чехия и Словения, които да се използват в административната дейност на Община Бургас.

Фирмата спечели поръчка за извършването на това изследване, което е част от изпълнението на проекта „Създаване и утвърждаване на механизъм за успешни публично-частни партньорства в община Бургас и Югоизточния планов регион", спечелен от Община Бургас по Оперативна програма "Административен капацитет", Приоритетна ос I "Добро управление", подприоритет 1.4.

От FIAPP смятат, че ноу-хау от Валенсия ще бъде най-полезно за Бургас, тъй като двата региона си приличат и между тях могат да се правят паралели.

Спечеленият проект е на стойност 519 974 лв. и се изпълнява в партньорство с МРРБ при фиксиран краен срок - 10.02.2010 г. Предвидено е в рамките на проекта да бъде избран един представителен пилотен обект, който да се реализира чрез ПЧП и занапред да стане модел за този вид сътрудничество в Бургас.

Едновременно с изследването на европейския опит се проучва и българското законодателство в областта на публично-частното партньорство. Отделно ще бъде направено социологическо проучване сред 7 таргет групи, с акцент върху представителите на бизнеса, в което бургазлии ще бъдат попитани какво им е мнението за ПЧП и в кои сфери трябва да се прилага.

Резултатите от работата в тези направления ще бъдат използвани за изготвянето на карта с обекти и каталог на български и английски език с информация относно проектите, за чиято реализация Община Бургас търси партньорство. Каталогът и картата ще бъдат разпространявани сред потенциални инвеститори у нас и в чужбина.

Консултантите по проекта ще помогнат на общинска администрация да изготви типова документация за ПЧП, която да подпомогне и улесни работата й. Изпълнението на спечеления проект ще позволи на администрацията в Община Бургас да стане още по-полезен партньор на бизнеса чрез изработването и успешното прилагане на прозрачни и достъпни правила за осъществяване на публично-частни партньорства.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Катастрофи в България
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: