Бургас ще бъде домакин на Дни на руската култура

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
08:10 / 09.05.2010
1295
От днес до 11 май Бургас ще бъде домакин на превърналите се в традиция Дни на руската култура. Тази година инициативата е посветена на 65 - годишнината от края на Втората Световна война.

Проявите ще стартират днес с поднасяне на венци и цветя пред паметника „Альоша" на площад „Тройката" от 11.00 часа. На 10 май /понеделник/ честването на инициативата ще продължи с концерт от 19.00 часа в залата на Бургаската опера. В спектакъла ще вземат участие детска вокална група „Морски песъчинки", група „Грамофон", ученици от ГЧЕ „Васил Левски", деца от ЦДГ „Вълшебство", Ансамбъл за електроакустична музика, Драгомир Драганов, балетна формация „Елит" и др.

На 11 май /вторник/ в Дом на културата „Лукойл-Нефтохим Бургас" от 17.30 часа ще бъде открита изложбата на Руския културно-информационен център в София, посветена на годишнината от края на Втората Световна война. Половин час по-късно - от 18.00 часа ще се състои прожекция на игралния филм „Освобождение" на режисьора Юрий Озеров.

Всички прояви включени в Дни на руската култура ще се проведат при вход свободен. Организатори на инициативата са Община Бургас и Почетното консулство на Руската Федерация в Бургас.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).