Бургас се включва в Световния ден на рисуването

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
07:25 / 02.06.2012
679
Днес от 10.00 до 14.00 ч. пред Морско казино всеки обичащ рисуването бургазлия или гост на града ни може да сътвори своя картина или да се порадва на творческия ентусиазъм на другите, което ще го направи участник в Световния ден на рисуването.

За пети път на този ден в различни държави и населени места по света ще рисуват хора от всякаква възраст и във всякаква техника на изпълнение. Идеята е да се съберат 1 000 000 рисунки за един ден, които да бъдат публикувани в Интернет и така да участват в най-голямата Световна виртуална галерия. България ще се присъедини към инициативата за трета поредна година.

Организатори на първото участие на Бургас в българското представяне в световната кампания "Ден на рисуването - Да рисуваме заедно!" са Детската галерия De' Art и Регионална библиотека "П.К.Яворов", с подкрепата на Община Бургас и Издателство "Балтика 2002".

За любителите и експериментаторите в изобразителното изкуство рисувателни материали ще осигурят Армстронг център и книжарница "Скрибо". Участниците с професионално отношение към рисуването могат да участват със свои материали за любимите си техники. Всяка създадена в момента творба ще бъде подредена в изложба по алеите на Морската градина.

Да бъдем заедно в деня, в който целия свят рисува, да се забавляваме, да се запознаем с други, имащи нашите интереси, да се радваме на създадената само за 4 часа красота - такава е поканата към бургазлии, които знаят, че техния град е градът на артистите, а морето е вечната муза.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).