Бургас рекламира в Брюксел потенциала си в областта на възобновяемите енергийни източници

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
16:53 / 08.10.2009
760
Голям интерес сред потенциалните инвеститори предизвика докладът за „Добрите практики и потенциала на Бургас в областта на възобновяемите енергийни източници и енергийната ефективност", представен в Брюксел от зам.-кмета на община Бургас Атанаска Николова. Бургас участва за втори пореден път в инициативата „OPEN DAYS" /Дни на отворените врати/, която се провежда от 5 до 9 октомври 2009 г. в столицата на ЕС.

Тази година българската морска община се представя активно в две събития от богатата програма на „OPEN DAYS". На 6 октомври се проведе форумът „Регионални решения на климатичните проблеми - добри практики", модериран от Уилям Жилет от Изпълнителна Агенция по конкурентноспособност и иновации към Европейската комисия. В него Бургас представи своя опит и добри практики заедно с представители на региони от Италия, Унгария, Полша, Гърция и Румъния.

Именно на този форум зам.-кметът Атанаска Николова акцентира върху потенциала и възможностите на Бургас да предостави добри условия за инвестиции в областта на възобновяемите енергийни източници и енергийната ефективност.

Останалите участници и гостите на събитието са били впечатлени не само от уникалното географското положение и природните дадености на региона, но и от целенасочената политика, която Община Бургас води за насърчаване на инвестициите в тази област. Интерес към Бургас са проявили предприемачи от Германия и Италия, които са заявили желание да посетят града, за да се запознаят на място с възможностите за инвестиции.

На 7 октомври община Бургас бе представена и във форума „Регионални иновации", съвместно с партньори от Италия, Холандия и Великобритания. Инициативата „OPEN DAYS" се провежда за седма поредна година и е най-голямото събитие в календара на Европейските институции, чрез което се отдава признание на значимата роля, изпълнявана от градовете и регионите в цялостната реализация на проекта за Обединена Европа.

 


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).