Бургас първенец по брой новопостроени имоти

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:33 / 05.09.2009
959
Масово раздвижване на пазара на имоти, относителен застой на цените и връщане на достъпа до ипотечни кредити. Това са тенденциите, които отчитат водещите експерти в сектора.

Ако искате да си купите дом, можете да избирате между 115 хиляди оферти. Дори и да нямате цялата сума в брой, вече можете да разчитате на кредитиране. Банките финансират не само хора с високи доходи, но и представители на средната класа. Това показва анализа за реално сключени сделки в една от водещите компании за търговия с недвижими имоти.

От началото на годината цените на имотите в цялата страна са паднали с около 23%. През последните два летни месеца брокери отчитат относителен застой на цените.

Предлагането обаче продължава да се увеличава, показаха последните данни на националната статистика. Първенци по брой новопостроени имоти са Варна и Бургас. Именно там обаче експертите предвиждат единични продажби.

В подкрепа на тази прогноза е и фактът, че през последните месеци се купуват имоти не с цел инвестиция, а за да са замени старото семейно жилище на изгодна цена с нов и по-качествен дом.

Друга интересна тенденция е и активността при възрастните хора. Много пенсионери продават големите си панелни апартаменти, за да закупят по-малки. Добрата новина е, че купувачи за панелните жилища също се намират - стига цената да е достатъчно атрактивна.

Определящо условия за покупка е локацията на имота. Ако в близост има училище, здравно заведение или просто до местоработата на купувача, то шансовете за сделка стават големи.

Източник: Нова ТВ


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).