Бургас почита паметта на Ботев

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:46 / 26.05.2022
693
По повод 2 юни – Ден на Ботев и загиналите за свободата на българския народ, Регионален исторически музей и Община Бургас организират среща с проф. д-р Пламен Павлов, който ще изнесе публична лекция на тема "Христо Ботев, историята и борбата за свобода“. Събитието ще се състои на 31 май 2022 г. в Културен център "Морско казино“, зала "Георги Баев“ от 17:00 часа.

Проф. д-р Пламен Павлов е изследовател на живота и делото на Васил Левски и Христо Ботев, както и на други революционни дейци. Той е дългогодишен преподавател в Историческия факултет на Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий“. Автор на монографии, студии и статии, посветени на Възраждането и Новата история на България.

На 2 юни, от 12.00 ч., пред паметника на Христо Ботев в Приморски парк, в знак на почит и преклонение Община Бургас организира заупокойна молитва и ритуал по отдаване на военни почести и полагане на венци и цветя, за да сведем глави пред великото дело на големия революционер и всички герои, пожертвали живота си за свободата на България.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Силна буря удари Слънчев бряг!
Един от най-красивите плажове в България прилича на сметище
Хванаха паламуд гигант в Черно море
Почивката на Черноморието - по-евтина
Влакът от Бургас за София закъснява с повече от 130 минути, запал...
Бургазлия се разхожда с доста марихуана в "Меден рудник"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).